Tijdens het Sportfilmfestival Rotterdam zal op woensdag 19 juni in de grote zaal van Cinerama de documentaire Nieuwe Helden, over de succesformatie Argos-Shimano van Giro-winnaar Tom Dumoulin worden vertoond. Na afloop van de voorstelling komen de hoofdrolspelers van de film van maker Dirk-Jan Roeleven aan het woord. Zo schuiven naast de Limburgse wielervedette ook Marcel Kittel (14 ritzeges in de Tour), John Degenkolb (Parijs-Roubaix-winnaar) en – de nog actieve – Simon Geschke (ritzege in de Tour) aan bij presentator Wilfried de Jong.

De vertoning van Nieuwe Helden op het grote doek is de officieuze reünie van het sterren-ensemble dat tien jaar geleden in alle grote ronden etappezeges aaneen reeg. In de documentaire volgt Dirk Jan Roeleven (Andere Tijden Sport) de toenmalige Argos – Shimano-ploeg tijdens de Tour de France van 2013. De ploeg pakt de gele trui en wint vier ritten. Volgens Dave Andriese, programmeur van het Sportfilmfestival Rotterdam, nog steeds een uniek inkijkje bij een topteam tijdens de grootste wielerkoers ter wereld. “Absoluut één van de meest bijzondere sportfilms ooit gemaakt. We zitten bovenop alle gebeurtenissen binnen de ploeg en de koers. De kameraadschap tussen renners en begeleiders is magisch en dat werpt succes af. Het is heel uitzonderlijk dat deze grote vedetten uit het mondiale wielrennen een reünie gepland hebben tijdens onze filmvertoning!”

Nieuwe Helden draait op 19 juni om 20:00 in Cinerama zaal 1 en de kaartjes kosten €18. Voor de volgers van Het is Koers stelt het Sportfilmfestival Rotterdam driemaal twee vrijkaarten beschikbaar. Mail waarom je deze unieke voorstelling niet wilt missen naar info@hetiskoers.nl en wie weet ben jij erbij!

Leon Geuyen