Ophef in de wielerwereld: rising star Marc Hirschi vertrekt per direct bij Team DSM (het vroegere Sunweb, sp). ‘We hebben een akkoord bereikt over de ontbinding van zijn contract en wensen Marc veel succes in zijn verdere carrière. Verder zullen we geen commentaar geven’, aldus de ploegleiding.

Wie zeker wil zijn dat het gespeculeer naar grote hoogten stijgt, moet dit soort uitspraken doen.

Geen wonder ook, want wat is er leuker dan filosoferen over het drama dat zich achter de schermen heeft afgespeeld. Sterker nog: dat is zo’n beetje de essentie van de liefde voor de koers. Nooit weten we precies hoe de vork in de steel zit, zelfs niet als embedded cameralieden iedere scheet vastleggen, maar we kunnen er wél naar gissen.

En daar vervolgens boeken, tijdschriften, kranten, podcasts en wielerblogs mee vollullen. Heerlijk.

Ik doe alvast een voorzet (en vul gerust aan in de comments):

  1. Heeft Hirschi de vrije winterweken benut om de beelden van Team Sunweb in de laatste week van de Giro terug bekijken en is hij zich rot geschrokken van het gebrek aan beleving? En heeft hij daarna, op de online kerstborrel, vermomd als Wilco Kelderman iedereen onderuit de zak gegeven?
  2. Heeft de ploegleiding Hirschi betrapt terwijl er een bloedzak (met daarop een etiket met de naam van zijn huisdier: Spartacus) in zijn aderen druppelde?
  3. Heeft zijn goede vriend Tadej Pogacar de Arabische geldschieters van UAE zover gekregen met een blanco cheque te wapperen waarna Hirschi, verblind door de gouden bergen, het met de vrouw van Iwan Spekenbrink aanlegde om een breuk te forceren?
  4. Of is de reden van deze in de wielerwereld bijzondere contractbreuk prozaïscher en vreesde Hirschi dat hem hetzelfde lot was beschoren als al die arme Ag2r-knechten de voorbije jaren: keer na keer zijn ballen eraf draaien voor de net-niet-grote-ronde-winnaar en anti-held Romain Bardet?

Hopelijk zullen we het nooit precies weten.

Leve de koers!

Update (5 jan., 20.30 uur): inmiddels wijst alles erop dat Hirschi naar UAE, de ploeg van Pogacar trekt. Betekent dit dus dat reden 3 de juiste is? Dat zullen we gelukkig nooit weten…

 

 

 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Bedrag