Zondag 5 juni 2022 – eerste pinksterdag – werd er na een paar jaar afwezigheid eindelijk weer een Nederlands Kampioenschap wielerquiz gehouden. Met dank aan de sponsoren La Vuelta Holanda, Brouwerij de Leckere en Etxeondo verzamelden 15 teams zich op de vide van het Werkspoorcafé in Utrecht om in zes rondes uit te vechten wie kampioen zou worden.

Het was te merken dat de heren van HIK! een kleine 2 jaar stil hadden gezeten, want het verliep zoals gewoonlijk lichtelijk chaotisch met houtje-touwtje geluid (de generale repetitie verliep een stuk soepeler, met een microfoon) en een instabiele Powerpoint. Desalniettemin zijn alle rondes gespeeld en werd het een vermakelijke middag.

De vragen varieerden van hondennamen tot een rappende Kevin Pauwels en van reacties op een tweet van José Been tot aan de glucosespiegel van Patrick Lefevere. In totaal waren er 65 punten te behalen, het winnende team scoorde een respectabale 59 punten en is daarmee terecht Nederlands Kampioen wielerquiz!

De uitslag:

Team Punten
De Fanclub 59
Friese Flandriens A-Merckx 58
IJsboerke 57
Heutskaltel Euskadi 56
Kleine Tuinmannen 49
Joop Karnemelk 47
Friese Flandriens B-Merckx 45
VDBTD 45
Coppi Koppies 45
Claudio Chiapussy 42
Noormannen 33
Broco FC 33
Riccardo Ricco Fanclub 30
Nairo Quiztana 27
Mart Smeets Liberation Team 27
Vamos Utrecht 20

 

Het winnende team maakte via een tweet wereldkundig dat het gewonnen had. Met kleppers als Frank Heinen (wielerschrijver), Menno Haanstra (wielerschrijver), Robbert de Rijk (NOS) en Michiel Elijzen (voormalig profrenner, voormalig ploegleider) had de Fanclub dan ook 4 zwaargewichten opgesteld. Van harte gefeliciteerd, heren!

 

 

Bas Van Eijk
Laatste berichten van Bas Van Eijk (alles zien)