27-ste en laatste (Raad het plaatje: de oplossing)

By |vrijdag 28 september 2012|

Pierino Gavazzi is de naam, de Italiaan die in 1981 de Ronde van Emilië wint, en daarmee een van de kanshebbers lijkt voor de Ronde van Lombardije. Maar de Magniflex-renner wordt laatste in de herfstkoers, wat hem een 27-ste plaats oplevert want slechts dat aantal renners rijdt deze editie van ‘Il Lombardia’ uit.

Gavazzi is geen misselijke renner, een professionele carrière van twintig (!) jaar resulteert in ruim zestig overwinningen met Milaan – San Remo (1980) als grootste trofee. Sprintend laat hij Guiseppe Saronni en Jan Raas achter zich. De Italiaanse sprinter wint in zijn loopbaan ook nog vijf Giro-ritten, drie nationale wegtitels en nog veel meer…

En wie er eerste wordt in de Ronde van Lombardije van 1981? Hennie Kuiper natuurlijk!

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Related Post

Geef een reactie