Dit is Chantal Beltman, tot en met 2009 actief als wielrenster. Behoorde niet tot de absolute top maar mag op een mooie carrière terugkijken. Met als een van de hoogtepunten haar tweede plek tijdens het WK van 2000 in het Franse Plouay. Leontien van Moorsel is, terug van een zeer succesvolle maar ook vermoeiende olympische missie, niet van de partij dus mogen Mirjam Melchers en Chantal Beltman tijdens dit WK de oranje-kar trekken. Tegen de Witrussische Zinadia Stahurskaja kunnen ze niet op, die demarreert halfkoers en zien ze niet meer terug. In de laatste ronde demarreert ook Beltman, ze blijft weg en pakt zilver.

De afgebeelde fotokaart is uit 2003. Beltman komt dan uit voor de Italiaans-Litouwse ploeg Acca Due O Pasta Zara Lorena Camiche. Tegenwoordig is Beltman communicatieadviseur bij Optisport, dat in Nederland een groot aantal sport- en recreatieaccommodaties beheert.

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop