Rapha-Merino-Gloves

Te warm voor de winterhandschoenen en te koud voor die dunne wedstrijdwanten, dan zijn de Rapha Merino Gloves de gulden middenweg. Perfect voor een herfst- of lentedag of de warmere winterrit.

‘’Fantastische handschoenen, maar wel voor hogere temperaturen’’

Gezien de zachte winterse omstandigheden in Nederland de afgelopen maanden zijn de handschoenen zeer goed van pas gekomen. De handpalm en de vingers zijn van geitenleer en zorgen voor grip en comfort. Het is daarnaast ook nog eens makkelijk voor de snelle bediening van Strava (het allerbelangrijkste) op je smartphone. De handrug is een mix van merinowol en elastaan, wat de handschoen een warme basis moet geven. Helaas is het materiaal op de handrug niet winddicht, wat soms leidt tot koude handen bij temperaturen onder 5/6 graden of oostenwind (in mijn geval).  Voor koudere omstandigheden zou ik de Rapha Deep Winter Gloves aanraden. Zeker wanneer je als wedstrijdsporter in de winter je D1 trainingen afwerkt en je laag over laag aandoet om maar warm te blijven. De aansluiting van de handschoen op je polsen is ook goed voor elkaar en de pasvorm is, Rapha blijkt qua pasvorm ook nu weer fenomenaal. 

Rapha Merino Gloves

Over elk detail is nagedacht

Wassen
Stop de Rapha Merino Gloves niet in je wasmachine, want dan gaat het goed mis. Je zult toch echt je handen uit de mouwen moeten steken en een handwas doen (of je vriendin lief aankijken). Wanneer de handschoenen opgedroogd zijn is het tijd voor een vertederende behandeling. Je mag namelijk aan de slag met het leer, wat na elke wasbeurt gesmeerd moet worden. Dit is echt iets wat je op regelmatige basis zult moeten doen als je het leer soepel wilt houden. Als dat teveel gedoe voor je is, kies dan voor wat anders.

rapha detail

Verdict
De Rapha Merino Gloves zijn een perfecte oplossing voor voor- en najaarsritten.
Daarnaast is de grip extreem goed en blinkt Rapha wederom uit in afwerking en pasvorm. Want ook die is verrekte goed. Hét detail wat het voor mij afmaakt is het extra stukje leer waar je duim overgaat in je wijsvinger. Wanneer ik mijn handen op de schifters heb blijk ik ook daar goed grip houden. Heb je nog wat over van je dertiende maand, dan is dit zeker een goede investering, want de handschoenen zullen, mits een goede verzorging, jarenlang meegaan en plezier bieden. Voor 80 euro haal je ze in huis en kun je kiezen uit een zwarte (onze testhandschoen) en een grijsblauwe.

Twitter:

Brend van der Horst

Brend van der Horst is 27 jaar en werkzaam bij Futurumshop in Apeldoorn. Zijn roots liggen echter in het hoge Noorden. Ging rechtop in zijn stoel zitten als Jens Voigt in de aanval was en riep dan hard 'Shut up Legs'. Wordt nu warm van Romain Bardet en John Degenkolb. Daarnaast is hij freelance journalist voor Wieler Revue, KNWU Magazine en Wielerflits.nl. Reed in 2018 The Ride en dat is het mooiste wat hij ooit deed.
Brend van der Horst
Twitter:

Rapha Merino Gloves

8.2

Prijs/Kwaliteit

7.5/10

Pasvorm

9.0/10

Comfort/grip

9.0/10

Winddichtheid

7.0/10

Warmte

8.5/10

Pros

  • Leren handschoen
  • Zeer goede afwerking
  • Perfect voor herfst en lente

Cons

  • Handrug is niet winddicht
  • Handwas