Proosten met Johan Lammerts

By |vrijdag 22 december 2017|

Prettige dagen, proost en van dat soort dingen. Met wijn van Vini Ricordi, uiteraard.

Nederlander Johan Lammerts houdt op deze fotokaart de fles vast om zijn teamgenoten Giovanni Mantovani, Federico Ghiotto, Jens Veggerby en Emanuele Bombini (v.l.n.r.) bij te schenken. In 1986 rijden ze voor de door het wijnmerk gesponsorde Italiaanse wielerploeg.

Het genoemde vijftal is in 1986 nieuw in het team dat sinds 1982 bestaat; eerst rijdend in het prachtige blauw-gele shirt betaald door Metauromobili, en in 1985 en 1986 als ‘wijnploeg’.

Lammerts heeft in 1986 twee succesvolle jaren bij Panasonic achter de rug met winst in de Ronde van Vlaanderen, de Ronde van Nederland en in een Tourrit. Bij ‘Vini’ en bij zijn latere ploegen blijven echte grote zeges echter uit. De latere bondscoach wordt op een gegeven moment de vaste knecht van knecht van Greg Lemond, hij volgt de Amerikaan naar Toshiba, ADR en Z.

En Vini Ricordi? Dat houdt eind 1986 al op te bestaan.

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)

Related Post

Geef een reactie