Raad het plaatje: de oplossing

By |vrijdag 27 januari 2012|

Reza Hormes-Ravenstijn is de veldritrijdster in kwestie. Bijna 45 jaar en nog steeds actief in het veld. Bij de NK werd ze begin deze maand nog zevende. De nationale titel bij de dames behaalde ze in 1995, inmiddels dus zeventien jaar geleden.

Pas op 23-jarige leeftijd begon Hormes-Ravenstijn met wielrennen. Al snel gaf ze de voorkeur voor het veld boven de weg. Tienmaal stond ze aan de start van een veldrit-WK, in 2002 deed ze het met een zevende plaats het beste.

Op de site van haar team ‘Orange Babies’ vertelt Hormes-Ravenstijn dat het haar doel is ‘het de jonge meiden zo moeilijk mogelijk te maken’. Tot een WK-selectie leidde dat echter niet. Tijdens de crosser wordt de veldrijdster overigens begeleid door echtgenoot Marius, en door hun zoon Lance. ‘Tegenwoordig helpt Lance ook met mij te verzorgen. Na de koers staat hij klaar met mijn kleren en washandje om een beetje op te frissen’, is te lezen op de Orange Babies-site.

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)

Related Post

Geef een reactie