52 jaar is hij inmiddels. Onlangs gestopt als semiprof maar de Davide Rebellin in hem brengt hem misschien zomaar weer terug in het peloton. Wie weet? De naam is Lex Nederlof en kort geleden reed hij nog voor CCN, het sportkledingbedrijf van Nederlof zelf met een wielerteam dat een licentie heeft in Laos.

‘Zolang ik kan meekomen, fiets ik’, tekent AD Sportwereld over hem op in 2014. Nederlof zoekt die jaren allerlei Aziatische koersen op van niet het allerhoogste niveau. Af en toe wint hij ook.

Een jaar of 15 geleden begint Nederlof aan zijn wielerwereldreis. Hij rijdt wedstrijden op vijf continenten en in meer dan 40 landen. ‘Ik wilde altijd meer zien dan Europa, de wereld over reizen’, vertelt hij het AD. In China fiets hij onder andere naar de oude Tibetaanse hoofdstad Lhasa. Hij rijdt op hoogtes van 5000 meter en slaapt in militaire kampen ‘met alleen koud stromend water’.

Lex Nederlof begint eind jaren tachtig/begin jaren negentig als talent in de Nederlandse nationale selectie, om daarna niet echt door te breken. Hij krijgt een stageplek bij het Superconfex van Jan Raas maar tot een contract leidt dat niet.

Nederlof rondt een HAEO-opleiding en wordt controller en later eigenaar van het eerdergenoemde kledingmerk.

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)