Verrassend roze in Groningen

By |vrijdag 3 mei 2013|

Raad het plaatje - Juan Carlos DominguezDit is Juan-Carlos Dominguez, in 2002 en 2003 onder contract bij het Zwitserse Phonak. De Spanjaard schrijft in eigen land een paar mooie rittenkoersen op zijn naam maar zijn grootste zege behaalt hij in Nederland. De Amstel Gold Race? Nee, Dominguez is de verrassende winnaar van de proloog van de Giro toen die Giro voor even Gironingen was. Dat is al weer elf jaar geleden. 2002 dus.

De Ronde van Italië naar Nederland halen, is eind jaren negentig een idee van de Groningse sportjournalist Dick Heuvelman. Een absurd idee lijkt het, maar Heuvelman krijgt het voor elkaar. En dus rijden er op zaterdag 11 mei allerlei toprenners een tijdrit van 6,5 kilometer door de oude binnenstad van Groningen.

Zie ook: sportgeschiedenis.nl

 

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Related Post

Geef een reactie