Wij Lindemannen zijn geen veelwinnaars. Achter onze naam wordt vaak een extra “s” geplaatst, alsof we verwant zijn aan die dubbelspion Christiaan “Kingkong” Lindemans.

Hoofdschuddend drinken we dan nog een glaasje Lindeman”s wijn – altijd een goed cadeau voor schoonmoeders. Het wijnhuis werd opricht door onze verre voorvader Henry Lindeman in 1843. Althans, dat zeggen we dan, dat we van hem afstammen.

Tot vrijdag. 28 augustus 2015. Waar het ganse volk aan de voeten van la Schippers lag kenden wij onze eigen dag van bevrijding. Na de overwinning van Dafne – haar voornaam is genoeg – schakelden wij over naar Sporza.

Daar vond immers het wonder van La Alpujarra plaats. Txurruka, een naam van iemand die de Jaizkibel nbso online casino reviews al op de driewieler beklom, viel af. Ook Quintero, die op zijn knieën de bergen rond Bogota beklom, was al spoedig weg. Michel Wuyts zei aan het begin van de beklimming: “Lindeman is een waarachtig moedig man.”

Cousin ging. Lindeman kwam terug.
Kosjevoj ging. Lindeman kwam terug.

En toen was het eigenlijk niet eens meer spannend.

José de Cauwer zag het al op een kilometer voor het einde: “Lindeman gaat winnen.” En hij reed gedecideerd naar de finish. Hij won. En daarmee wonnen wij ook.

Natuurlijk was Dafne”s overwinning historisch. Ze woont hier om de hoek. Maar Bert-Jan maakte voor ons Lindemannen de dag compleet.

Latest posts by Rick Lindeman (see all)