De Tour de France start in 1996 in Nederland, in Den Bosch om precies te zijn. Erwin Nijboer en Servais Knaven willen alleen al om die reden maar wat graag van start gaan. Allebei krijgen ze van hun ploeg ook de indruk dat ze er bij mogen zijn.

Nijboer moest zich de donderdag voor de Tourstart in het hotel van de ploeg, schrijft Wieler Revue. ‘Met zijn koffers vertrok hij richting Den Bosch, vrijwel zeker van deelname.’ Maar daar krijgt hij te horen dat hij niet bij de ploegenvoorstelling hoeft te zijn.

Banesto, zijn ploeg met kopman Indurain, geeft de voorkeur aan de Spaanse klimmer Carmelo Miranda die echter te kampen heeft met een knieblessure. Misschien kan hij niet starten en dan mag reserve Nijboer opdraven. Maar die gelooft daar niet meer in en gaat teleurgesteld naar huis. En Miranda, die valt na vier dagen geblesseerd uit. Het is voor Nijboer het laatste jaar bij Banesto en als profrenner op de weg.

Tristan Hoffman is eind juni 1996 ook teleurgesteld. Of liever: woedend. Hij is, meent hij, al weken zeker van deelname aan de Tour maar op het laatste moment moet de TVM-renner toch thuisblijven.

Bart Voskamp en Servais Knaven mogen wel mee, zegt laatstgenoemde op Hetiskoers. ‘Ik wist pas een paar dagen voor aanvang dat ik mocht starten. De start was in ‘s-Hertogenbosch en vanaf maandag voor de start hadden we een trainingskamp in Drunen. Er waren nog twee plaatsen beschikbaar en drie renners kwamen daarvoor in aanmerking: Bart Voskamp, Tristan Hoffman en ikzelf. Op woensdag hoorde ik dat ik mee mocht doen, samen met Bart Voskamp. Tristan viel dus af.’


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Naam*

E-mailadres*

Bericht

Bedrag €*Jos van Nierop
Latest posts by Jos van Nierop (see all)