Eindelijk! Na tien afleveringen NK UPDATE (Wauw 10 stuks al) gaan we het eens goed over voeding hebben! Voeding is in mijn ogen een onderwerp in de wielersport waar veel te veel mensen overheen kijken. Mij inclusief… Daarom heb ik de hulp van sportdiëtiste Imke van het Voedingslab ingeroepen om mij eens te leren hoe ik nu moet eten als een prof!

Wat is de ideale herstelmaaltijd na je training? En hoe eet je op de avond voor je volgende zware rit? Eindelijk krijg ik antwoord op deze vragen. Ook bouwen wij samen een uitgebreid voedingsplan op voor de aanloop naar het NK Tijdrijden. Dit allemaal om dichter bij mijn doel van een top 10 klassering te komen.

Wat context:
Sinds december sukkel ik plots met mijn gewicht. Een paar zware weken training en weinig eten zorgde ervoor dat ik opeens wel heel weinig woog. Ik ben tenger mannetje, maar met een vetpercentage van 5% was dat wel een beetje te veel van het goede. (Dit zie je allemaal goed terug in NK UPDATE 2) Sindsdien ben ik dus als een malle aan het eten geslagen om aan te komen maar ik doe dat niet echt ‘gezond’.  Hier hoop ik dus door dit voedingsplan verandering in te brengen!

Dit gesprek was zo leerzaam voor mij dat ik het niet in 1 aflevering kwijt kon! Daarom volgt na de theorie, op zondag de praktijkaflevering. Koken met Douwe! De perfecte trainingsmaaltijd. Kook je mee? Het boodschappenlijstje staat onder deze video.

 

Meer NK UPDATE? Abonneer je dan op mijn kanaal, en volg mij op Instagram en Strava! Jouw support is goud waard.

Het recept voor zondag:

Voor 1 Wielrenner heb je nodig:

 • 90 gram ongekookte zilvervliesrijst
 • 100 – 125 gram wok garnalen (met knoflook, uit de diepvries >> heb je meteen smaak)
 • 1/2e bloemkool (ongeveer 200 gram)
 • 50 gram (ijsberg)sla
 • 1 gele paprika (geeft ook net wat meer kleur)
 • 1 rode peper
 • 3 el rode curry saus uit een potje (merk naar keuze)
 • 1 limoen
 • 1 – 2 el olijfolie
 • 1 – 2 takjes munt
 • 1 – 2 takjes koriander
 • 1 oven die je voorverwarmt op 180 graden
 • 1 bakplaat met bakpapier

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of steun ons middels een donatie!

Douwe Doorduin