LET OP: de HIKrit van 29/2 is afgelast omwille van het weer. We gaan wél op 14:30 Omloop het Nieuwsblad kijken in het Werkspoorcafé van De Leckere. Aldaar kunt u ons nieuwe “Vuelta” bier met ons voorproeven! En wie weet schudden we nog een petje op / af quiz uit de mouw. Dus kom gezellig langs!

Alleen als je onder een steen hebt geleefd is het je ontgaan dat de Vuelta 2020 in Utrecht start en vervolgens Breda en ‘s-Hertogenbosch als etappeplaatsen aandoet. Omdat Het is Koers een organisatie is die met alledrie de steden een band heeft, ligt het voor de hand dat wij ons in 2020 inspannen om de voorpret voor La Vuelta flink aan te wakkeren. Vandaar dat we een mooi rijtje met activiteiten hebben bedacht, die we vanuit Utrecht (lekker centraal, lekker bier) organiseren.

De locatie: Het is Koers Werkspoorcafé De Leckere

Allereerst de locatie: voor bijna alle activiteiten geldt dat ze plaatsvinden in of vanuit Werkspoorcafé De Leckere, dat we dit Vueltajaar voor wielerevenementen omdopen in Het is Koers Werkspoorcafé. Dit café ligt op de hipste, meest industriële, zeg maar gerust de meest Berlijnse plek van Utrecht: het Werkspoorkwartier. Het café is goed te bereiken per fiets, per auto en zelfs per trein – station Utrecht Zuilen ligt op maximaal 10 minuten loopafstand. Bonus: je kunt je auto er makkelijk kwijt, en parkeren is gratis.

 

Hikritjes en koers kijken

Je kent vast de Ronde van Vlaanderen live, een evenement dat we al sinds jaar en dag organiseren in de Utrechtse popzaal Ekko. Dat gaan we dit jaar uiteraard weer doen. Je bent op 5 april welkom om daar van de Hoogmis te genieten met bier en frieten.

Nieuw is dat we dit jaar vier keer een hikrit (Het is Koers-rit) organiseren vanuit Werkspoorcafé De Leckere. Het idee is dat we samen een recreatief tochtje gaan rijden voorafgaand aan de Omloop Het Nieuwsblad (29 februari), Luik-Bastenaken-Luik (26 april), de aflsluitende Giro-tijdrit (31 mei) en de Touretappe naar Laruns (Pyreneeënrit, 5 juli). We rijden een ritje van 60 à 70 kilometer, in gesloten peloton en met een gepaste snelheid (gemiddeld 28 km/u), volgens het principe samen uit-samen thuis. De ritten worden begeleid door wegkapiteins van Het is Koers.

Na het ritje kom je terug bij het Werkspoorcafé, installeer je je voor de tv (mét geluid, uiteraard) waar je hele middag koers kunt kijken, slap lullen, bier van De Leckere drinken en eventueel een (borrel)hapje eten. Heb je geen zin om te fietsen, maar wel om tv te kijken, dan kan dat natuurlijk ook. Dan kom je gewoon zonder fiets naar de locatie!

 

17 mei: Geheim Wielergenootschap

Op 17 mei hebben we ‘s middags, ook in Werkspoorcafé De Leckere, een bijeenkomst gepland van het Geheim Wielergenootschap. Daar kun je tzt kaartjes voor kopen, maar dat is allemaal geheim. Zoek zelf maar uit hoe je hierbij kunt zijn. Eén hint: mis dit niet.

 

14 juni: NK Wielerquiz

Terug van weggeweest: het NK Wielerquiz! Op zondagmiddag 14 juni spelen we in het Werkspoorcafé om de begeerde titel. Het is een open NK, dus ook Belgen, Fransen, Spanjaarden, Birmezen en Liberianen mogen meespelen. Het idee is, net als voorgaande jaren, dat je je inschrijft met een team. Details, ook over de kaartverkoop, volgen binnenkort.

O ja: op 14 juni in de avonduren – om 21.00 uur – speelt oranje tegen Oekraïne (EK voetbal). Sportfans die de wedstrijd willen kijken in Werkspoorcafé De Leckere kunnen gewoon in het café blijven hangen na de quiz: de wedstrijd wordt er op groot scherm uitgezonden.

 

5 juli: Het is Koers / Rode Lantaarn Fandag!

Heuglijk nieuws: Het is Koers bestaat dit jaar 10 jaar. Om dat te vieren organiseren we samen met de aan Het is Koers gelieerde podcast De Rode Lantaarn een heuse fandag. Wie wil fietsen gaat op 5 juli eerst een hikritje rijden met onze wegkapiteins en kan na afloop de Pyreneeënetappe naar Laruns kijken. Met een beetje mazzel doen we ook nog iets met een podcast, een barbecue en bier. Maar dat is eigenlijk ook nog geheim. Als we een staart hadden, zouden we kwispelen.

 

Met dank aan Brouwerij De Leckere, Assos Wielerkleding en La Vuelta Holanda

Omdat Het is Koers een armlastige vereniging is zonder winstoogmerk die drijft op vrijwilligers, hebben we voor onze Vueltavoorpret- en jubileumactiviteiten ondersteuning gezocht. We zijn verheugd te kunnen melden dat de Utrechtse brouwerij De Leckere en Assos Wielerkleding (Zwitserse topkwaliteit!) ons in 2020 helpen bij het van de grond krijgen van deze evenementen. Daarnaast steekt La Vuelta Holanda een helpende hand toe. Dank allen!

 

Details?

Details over kaartverkoop, combitickets, tijden etc etc volgen zo snel mogelijk. Houd ons Twitteraccount en Facebook in de gaten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of steun ons middels een donatie!