Tijdens de laatste week van de Tour de France (20 t/m 27 juli) verandert het atrium van Beeld & Geluid in Hilversum in een heus Tourcafé. Je kunt dan de live-uitzending bijwonen van Radio Tour de France, de Touretappe van die dag kijken op groot scherm, en de hele dag wielerdocumentaires zien in de theaterzaal.  En dat alles voor nop.

Op vrijdag 26 juli, de dag van de belangrijke bergetappe naar Tignes, organiseren we een soort Het is Koers-clubdag in Beeld & Geluid. We beginnen om 11 uur met een Het is Koers-rit (#hikrit) van 50 km, o.l.v. twee wegkapiteins. Bij aankomst kun je je fiets bewaakt parkeren in het gebouw van Beeld & Geluid. Vervolgens kun je lunchen in het café (maar je mag ook je zelfgemaakte boterhammetje oppeuzelen) en koffie (of bier) drinken.

Radio Tour de France zendt rechtstreeks uit vanuit het in Franse sferen gestoken atrium, dus je kunt je à la het Top 2000-café geheel onderdompelen in de juiste sfeer, terwijl je naar de Tour luistert (én kijkt, want Beeld & Geluid heeft ook grote schermen opgehangen). Verder is er een kleine expo met bijzondere wielerobjecten (de helm van Theo Koomen, om maar wat te noemen) en draaien er in de theaterzaal de hele dag fraaie wielerdocumentaires.

Trouwens, als je geen zin hebt om te fietsen maar wel naar het Tourcafé wilt komen, kan dat natuurlijk ook. De toegang is gratis.

De details:

  • Vrijdag 26 juli
  • Beeld & Geluid in Hilversum
  • 10.30 uur: fietsers verzamelen voor het gebouw van Beeld & Geluid
  • 11.00 uur: vertrek #hikrit van 50 km rond Hilversum. Snelheid: aangenaam (plusminus 27 à 28 m/u gemiddeld, samen uit – samen thuis)
  • 13.00 uur: aankomst bij Beeld & Geluid, fiets in de stalling
  • 13.00 uur – aankomst van de Touretappe: eten/drinken (wel geld meenemen), radio-uitzending bijwonen, Touretappe kijken, gezellig ouwehoeren

Beeld & Geluid in Hilversum

 

 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Bedrag