Een wielervriend feliciteerde mij met de overwinning van Pogacar in de Waalse Pijl, in de wetenschap dat ik een groot fan van de Sloveen ben. Die wetenschap is wat mij betreft echter niet zozeer op het palmares als wel op diens stijl van koersen gebaseerd. Kortweg, immers al breeduit bezongen, van ver aangaan, op onverwachte momenten de aanval kiezend, vol risico met de krachten smijtend, en last but not least zijn ongekende veelzijdigheid.
best wigs
cheap lace front wigs
best wigs for white women
best human hair wig websites
Lace Front Wigs
cheap wigs near me
wigs on sale
wig stores
best wig shops
real human hair wigs
real hair wigs for women
wigs store
human hair wigs sales
best human hair wigs
cheap human hair wigs under $50 amazon
cheap wigs
braided headband wigs
best wigs
headband wigs
wigs online
cheap wig
wigs for sale
best lace front wigs
wig stores
wig sales
glueless lace front wigs
mens wigs sale
human hair wigs
best online wig store
wig shop
long black hair wig
wigs for sale
blonde human hair wigs
wig shops
best human hair wigs online
cheap lace front wigs
wigs stores
online wig store
wig store
cheap wigs for sale
the wig shop

Daarvan was afgelopen woensdag geen sprake. Ik heb daar alle begrip voor, het kan niet altijd kaviaar zijn. Gelukkig is de Muur van Hoei dan altijd nog een onmiskenbare scherprechter, de beste komt sowieso bovendrijven.

Maar waarom zit ik dan vanaf de eerste momenten op antenne naar de beelden te kijken? Er verschijnt een vroege vlucht, chapeau, maar duidelijk voor de kat zijn kont aan het fietsend, of het moet zijn om de sponsor te plezieren. Louis Vervaeke doet een vermetele poging, niet onverwacht precies op het moment dat hij het spandoek voor hem passeert op de Côte de Cherave.

Er klopt iets niet.

Voor mij is het teken aan de wand, als de commentatoren teveel gaan uitweiden over de bijzaken in de koerswereld, over iets dat zich al eerder heeft afgespeeld, een voorbije koers bijvoorbeeld, over iets uit de sociale media, over iets in het landschap, een oud kasteel bijvoorbeeld, of over iets uit de historie. Zo wilde Ruben van Gucht tijdens de editie voor dames precies op het moment van de 2e passage van de Muur gaat vertellen over de legende van de maagd Maria, hoe er 7 smarten zijn uitgebeeld op de lange Rue des Chapelles. Precies op dat eigenste moment ging Annemiek van Vleuten hard aan de appelboom rukken, precies wat de koersliefhebber wil zien. Prompt moest Ruben zijn relaas onderbreken, gelukkig maar. Het gaat om de koers.

Er klopt iets niet, de uitzendschema’s bijvoorbeeld. Waarom denken de zendgemachtigden niet van te voren na (anticiperen zou je dat kunnen noemen)? Met coureurs aan de start die vroeg willen openen, ik heb het niet over de vroeg vlucht, nee: ik heb het over coureurs die zich de sterkste willen tonen, moet je als TV-zender er ook als de pinken bij zijn. Zo misten we bij de Amstel Gold Race ook weer de beslissende move van de kopgroep, geïnstigeerd door Gianni Vermeersch cum suis, op de Vrakelberg. Ik vraag me af waarom er niet gedacht wordt aan een uitzendmodel met notificaties. Ooit riep Mark Uytterhoeven tijdens een lamlendige overgangsrit in de Tour de France: “Kom uit de keuken”! (Het gaat beginnen, het spel is op de wagen.)

En wat er natuurlijk ook niet klopt, het parcours. Ik vind nog steeds (ceterum censeo) dat de parcoursbouwer van de Waalse Pijl eens blijk moet geven van innovatie, over risico of lef gesproken. Bedenk iets anders. De Waalse Pijl zit op slot, pak de sleutel, of knip dat kettingslot door. Leo van Vliet (ere wie ere toekomt) verdient toch een compliment met zijn wijziging van de finale van de Amstel, via de Mathieu van der Poel Allee. Ik ben liefhebber van de koers, en geen liefhebber van de uitslag.

Dat het feest zondag maar begint op La Redoute. (Update: helaas, volgend jaar dan maar ‘the battle between the giants’)

Marc Peeters