Agustin Tamames Iglesias is zijn volledige naam. Fanatieke wielerfans zullen iets van hem weten maar veel wielerliefhebbers zullen niet weten wat hij presteerde.

Tussen 1969 en 1977 was ie prof en won hij ritten in onder andere de rondes van Asturië, Aragon en Catalonië.
Zijn finist hour beleefde hij in 1975 toen hij in de Vuelta maar liefst vijf ritten op zijn naam schreef en ook nog het eindklassement.

Luis Ocana (vuelta-winnaar in 1970) was bij Super Ser zijn kopman maar daar had Tamames niet zo veel boodschap aan, maakt Hennie Kuiper (vijfde in die Vuelta) duidelijk in een interview in het Limburgs Dagblad. ‘Ocana had het het erg moeilijk, het boterde niet in zijn ploeg’, vertelt Kuiper, dat seizoen rijdend voor Frisol. ‘ Door onderlinge rivaliteit werd Ocana gedwongen veel werk op te knappen.’

Met Tamames had Ocana, volgens Kuiper, de grootste moeite. ‘Tamames is een linkaard. Hij reed overigens geweldig. Maar hij zag zijn kopman niet eens staan…’

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)