Done en dusted… Een perfecte samenvatting van de verreden GravHel ride op zaterdag 17 juni. De ingrediënten? Zon, warm, droog, een toffe groep fietsers, een prima start- en finishlocatie bij Bikesuperior in Nijverdal, schitterende gravelstroken en veel mul zand. En een route die met gemak hoog in de Groute top 10 van de Pedaleurs eindigt.
custom hoodies
custom jersey basketball
cheap basketball jerseys
custom football jerseys
design jersey
custom hockey jersey
cheap baseball jerseys
custom designs
customize jersey
custom soccer jerseys
nfl custom jersey coupon
custom football jersey
custom jerseys basketball
custom nba jerseys
custom clothing
custom nfl jerseys
customized basketball
custom football jerseys
custom design
custom nba jerseys
custom basketball
custom basketball
cheap nfl custom jersey
make custom hoodies
custom jerseys baseball
custom jerseys basketball
custom football uniforms
custom jerseys football
custom team uniforms
custom jersey maker basketball
design your own sports jersey
custom design jersey online
custom basketball jerseys
customize jersey football
cheap nba jerseys
custom jersey online
custom jerseys basketball
design jerseys
nfl jersey for sale
custom basketball jerseys
design your own jersey

Tussen 7.00u en 8.00u kon er gestart worden, maar de eerste fietser schijnt al om 6.15u aan de monstertocht van 225 kilometer te zijn begonnen. De route slingerde via de Hellendoornse Berg richting Lemele waar op de eerste mulle strook meteen het kantje opgezocht moest worden. Helaas viel Jacco Fioole hier en blesseerde hij zijn schouder. Deze bikkel fietste echter tot de stop in Ootmarsum ‘gewoon’ door. Wat een bikkel.

Na de Lemele volgde bij kasteel Eerde de eerste schitterende gravelstrook, waarna er met de wind in de rug vooral verhard naar Langeveen werd gekoerst. Hier reden we ook ‘de Pruus’ in. Het gebied rond Uelsen en Itterbeck kenmerkt zich door bosgebied en open stukken, de kenmerkende windmolens en heerlijke gravelstroken.

Na 90 kilometer waren de bidons leeg en was er een korte stop bij een Bierstube. Nog 40 kilometer richting de stop bij Ootmarsum. Voor de stop moesten we echter nog een aantal heuvels op en af die nog flink wat aanspraak deden op de toch al ietwat vermoeide en bezwete kuiten. Gelukkig was er in Ootmarsum een prima pauzeplek waar een half uur bijgetankt kon worden. En dat was vooral door de warmte ook flink nodig.

Via het buitengebied van Ootmarsum werd er richting Delden gereden om vervolgens via een aantal zeer mulle stroken bij de altijd schitterende Borkeld aan te komen. Wat genot om op deze perfecte gravelstroken, tussen de bomen en door heidegebied te fietsen. Op naar één van de mooiste stroken van de dag: De Blokkendijk tussen Rijssen en Nijverdal.

Als toetje kregen we toen de Sallandse Heuvelrug nog. En wie het gebied kent, weet dat het daar klimmen geblazen is: De Diepe Hel en de Grote Koningsbelt. Vanaf dat moment waren het nog slechts 10 kilometer in dalende lijn, over de Oude Deventerweg en het Goudzoekerspad. Na 225 kilometer kwam er een eind aan een schitterende dag op de fiets.

Tijd om meteen maar een podcast op te nemen. We namen deze podcast done en dusted op. Dat betekende dus met vieze bezwete koppen, van zout doordrenkte etxeondo shirts en benen die eruit zien alsof een kleuter er met een klein schepje zand tegenaan gegooid heeft. Veel zand. 

Deze aflevering werd echter een tweeluik:

Want waar de één graag 225 km fietst door de eigen Twentse achtertuin, daar fietst een ander in 21 dagen van Hellendoorn naar Rome. Jochem Paalman, eigenaar van Bikesuperior ondernam deze route in 2015 samen met zijn vader Gerard en broertje Koen. Zij fietsten Reitsma’s Route to Rome. Een tocht via Duitsland, Oostenrijk en Italië, met het Sint Pieterplein als eindbestemming. Na onze uitgebreide terugblik op de Pedaleurs GravHel ride gingen we hier met Jochem verder over in gesprek.

Deze aflevering staat nu online in je favoriete podcast app en is tevens te vinden op ‘Vriend van de show’.

Tot slot nog een shout-out naar onze sponsoren EtxeondoShimano2Moso en Komoot. Partners voor onderweg!

De Groute!

Robbert Flim
Laatste berichten van Robbert Flim (alles zien)