In het kader van ‘weten waar je over praat’ ondernamen de heren van Pedaleaurs dit jaar het avontuur dat de Dutch Masters of MTB heet. Vorig jaar werd namelijk enkele weken voor de start een podcast gemaakt over de Dutch Masters of MTB. We spraken toen met Bastian Hoonhorst van de organisatie en deelnemer Gerben Mos, maar werd er niet meegedaan aan dit fantastisch goed georganiseerde evenement.

Dit jaar moest het er dan echt van komen: We rijden mee en maken er een dubbele podcasts-uitzending van. Een dag voor de start wordt er op de startlocatie een podcast opgenomen, een dag later wordt de tocht verreden en in de week daarop worden de ervaringen uitgebreid besproken.

Robbert en Maarten hebben zich ingeschreven voor de 101km MTB Marathon, waarbij je ook deel kunt nemen op de gravelbike. Een nieuwe discipline bij de Dutch Masters. De eerlijkheid gebiedt echter te zeggen dat vooraf nog getwijfeld wordt over de fietskeuze. Wordt het de gravelbike zoals opgegeven, of wordt toch de MTB uit de schuur gehaald? Gezien het weer van de weken ervoor is de MTB wellicht de beste keuze. 

Zoals gezegd: In het eerste deel van de podcast van Pedaleurs over de Dutch Masters of MTB zijn we op locatie in startdorp Haarle, of zoals ze hier zeggen: Hoarle. We praten we met Bastian Hoonhorst van de organisatie en peilen de verwachtingen van enkele deelnemers. Hoe staan ze ervoor, hoe is het met de wedstrijdspanning en hoe gaan zij de strijd aan met de elementen? Ervaring leert namelijk dat vooral het weer de meest onvoorspelbare factor is die het meeste invloed heeft op de vorm van de dag.

Deel twee van de podcast over de Dutch Masters is in de week na de grote dag opgenomen. Hoe hebben Robbert en Maarten het er van afgebracht, wat waren hun ervaringen en hoe kijkt organisator Bastiaan terug op de verreden editie? Je hoort het in deel 2.

Deze afleveringen staan nu online in je favoriete podcast-app en is tevens te vinden op ‘Vriend van de show’.

Tot slot nog een shout-out naar onze sponsoren EtxeondoShimano2Moso en Komoot. Partners voor onderweg!

En oh ja… we hebben sinds kort een heuse eigen merch-lijn. Een toffe samenwerking met ‘The Vandal‘. Je checkt onze merch hier.

De Groute!

Robbert Flim
Laatste berichten van Robbert Flim (alles zien)