Heb je altijd als eens willen bikepacken, maar blijft het vooral bij plannen en wordt de fiets nooit eens daadwerkelijk voor een bikepackingtocht uit de schuur gepakt? Dan is de Shimano Gravel Experience een schitterende mogelijkheid om te ervaren wat het inhoudt en of dit iets voor je is. Het concept is simpel: Je start bij het Shimano Experience Centre in Valkenburg en fietst vervolgens (bepakt en bezakt) naar Hellenthal in de Eiffel. Op de camping in Hellenthal krijg je een pop-up tentje en een slaapmatje. De rest neem je zelf mee. Na een welverdiende nachtrust fiets je een dag later (en via een andere route) terug naar Valkenburg. 

Onderschat het echter niet. De routes zijn gemaakt door routekoning Gijs Bruinsma. Dit betekent dat je een fantastische route fietst, maar dat er zeker aanspraak gedaan wordt op je klimmersbenen. Op de heenweg pak je ongeveer 15oo hoogtemeters, op de terugweg 1300 hoogtemeters.

Hoe het werkt? Dat is eigenlijk simpel. Kies het weekend dat jou past en ontvang een vol-le-dig all-in-one pakket voor twee dagen bikepacken inclusief een uitdagende en mooie route van Valkenburg naar Hellenthal in de Duitse Eifel en weer terug. De gpx routes zijn dus al voor je gemaakt. Tijdelijk is de introductieprijs van deze tweedaagse trip: € 99,- per persoon. Zij hebben alles al geregeld… jij hoeft alleen nog maar te fietsen en te overnachtenDe tentjes . en slaapmatjes liggen al klaar en je hoeft deze alleen nog even op te zetten. Geen gehannes met de aanschaf en het meenemen op je fiets. Een slaapzakje en (waar wenselijk) een opblaasbaar kussentje is voldoende.

De heren van Pedaleurs maakten deze minivakantie met 4 personen en hadden een fantastisch weekend. Hun ervaringen bespreken ze in podcast.

Deze aflevering staat nu online in je favoriete podcast app en is tevens te vinden op ‘Vriend van de show’.

Tot slot nog een shout-out naar onze sponsoren EtxeondoShimano2Moso en Komoot. Partners voor onderweg!

De Groute!

Robbert Flim
Laatste berichten van Robbert Flim (alles zien)