De Kanibaal, de Tank, Il Pirato, de condor uit Varseveld, De Bom van Balen, Monsieur Chrono, de Helderse Eagle. Zo maar wat bijnamen van wielrenners. Ook fietsen hebben vaak een koosnaampje: My Precious, babyblue, het zwarte gevaar, de tank, het pareltje of de rode baron.

En wel of geen bijnaam, feit is dat je er zuinig op bent. Voor elke rit worden de belangrijkste zaken gecontroleerd en na afloop maak je je fiets meteen schoon. Maar een ongelukje zit in een klein hoekje: Een valpartij, een iets uitstekende tak met een flinke kras tot gevolg of een zadeltas die ondanks zorgvuldig afplakken toch over het frame schuurt. En lakschade doet toch best wel pijn.

In één van de vorige podcasts zijn de heren van Pedaleurs al eens wezen kijken bij Unlimited Colors. Maarten liet zijn fiets hier opnieuw spuiten en ook Niels is hier al eens langs geweest om wat carbon-schade te laten repareren.

Maar wat als het alleen wat lakschade betreft? Is dit te voorkomen? Wat zijn manieren om je fiets te beschermen? Naar de antwoorden op deze vragen gaan we deze keer op zoek. Dat doen we bij de Bikeprotector. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in de bescherming van jouw fiets. Coaten, wrappen, schoonmaken… alles is mogelijk. Maar scheelt dit nu echt zoveel? Het werd een tof gesprek met Dion Rietman over de verhuizing van zijn bedrijf naar Holten, diverse bewerkingen, marginal gains, onderhoud en coaten. 

Deze aflevering staat nu online in je favoriete podcast app en is tevens te vinden op ‘Vriend van de show’.

Tot slot nog een shout-out naar onze sponsoren EtxeondoShimano2Moso en Komoot. Partners voor onderweg!

De Groute!

Robbert Flim
Laatste berichten van Robbert Flim (alles zien)