De tassen zijn gepakt. De fiets is blinkend schoon en de benen zijn geschoren. Dit is het moment waar ik al lange tijd op zit te wachten. Al maanden, weken, dagen vertel ik mijn familie, vrienden en collega’s wat ik ga doen. Hier heb ik al mijn trainingsuren voor gemaakt. The Ride Ardennes 2017 stond in het teken van ‘opwarmen’, maar nu begint dan eindelijk het echte werk. #therideofmylife. Zondag start ik in de Bikegear.cc The Ride 2018.

Vannacht zit ik in de bus van fietslijn.nl richting Prato Allo Stelvio. Momenteel ben ik dus druk aan het inpakken en inventariseren wat er allemaal mee moet tijdens #therideofmylife. Acht dagen betekent acht setjes kleding. En dus is mijn gehele kledingkast geplunderd. Nu belooft het niet extreem mooi weer te worden. Met veel regen en onweersbuien in het verschiet ben ik voorbereid op het ergste. Daarom gaan mijn regenjack en toe covers als eerste de koffer in. Ook mijn bodywarmer en koerspetjes krijgen een plaatjes op de eerste rij. Daarnaast neem ik twee paar schoenen mee. Want niks is zo vervelend als op een frisse ochtend in natte fietsschoenen stappen terwijl je weer 150km voor de boeg hebt. Daarnaast heb ik speciale chamois creme en recovery lotion voor de spieren ten behoeve van de persoonlijke verzorging. Een spatbordje gaat me zeker veel deugd doen in een natte etappe, dus die mag niet ontbreken. Na de etappes kan ik ‘shinen’ in het speciale The Ride shirt van La Machine, met alle bucketlist klimmen.

Ondanks het relatief slechte weerbericht ben ik positief gezind. Aan verzorging is in ieder geval geen gebrek. We hebben tijdens The Ride een eigen keuken waar de koks van Sportkeuken.nl heerlijk koken. Daarnaast zal Sanne elke dag een tentje opbouwen (toch?). Het ontbreekt ons renners werkelijk aan niks, want onderweg zijn er verzorgingsposten met eten en drinken en technische ondersteuning van een speciaal Service Team in samenwerking met de Mechanieker Amersfoort. Vittoria zorgt voor vervanging tijdens een lekke band (fingers crossed). Onderweg kan ik overigens genieten van een heerlijke espresso van Il Magistrale Cycling coffee. Ook aan energie geen gebrek, want SIS verzorgt de voor- tijdens- en na voeding. Reepjes, gelletjes, sportdrank en herstelshakes. We hoeven alleen maar te fietsen, eten en slapen. Toch is er nog iets wat dit alles kan toppen.

Het meest kijk ik namelijk uit naar die Kwaremont die na elke etappe op me staat te wachten. Tot over een dikke week, wanneer ik uitgebreid verslag doe van mijn #rideofmylife. Tijdens de komende week kun je me volgen via mijn eigen instagram (@brendsvdh) en die van HetisKoers (@hetiskoers.nl). Vergeet ook niet de accounts van bikegear.cc The Ride 2018 te volgen (@TheRideNL). Ciao!

Brend van der Horst
Twitter: