Na enkele jaren in het amateurpeloton en verscheidene keren de Marmotte te hebben gereden was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Bikegear.cc The Ride vervulde dat verlangen. Afgelopen september reed ik eerst The Ride Ardennes. Een warmlopertje voor het grotere werk in 2018, wanneer ik me ga wagen aan The Ride. Acht dagen, acht landen en een onuitspreekbaar aantal hoogtemeters. Via deze weg hou ik jullie op de hoogte van mijn voorbereiding. Het was koud in februari. Gelukkig kon ik met behulp van technische snufjes toch mijn kilometers maken.

Het is officieel! Ik heb me ingeschreven voor bikegear.cc The Ride 2018. Dat betekent dat er geen weg terug meer is. Al vanaf eind vorig seizoen staat alles in het teken van die onmenselijke tocht in juni.

Virtueel voorbereiden
Uitkijkend naar de warme zomerdagen zit ik nu echter in een heel ander schuitje. Buiten is het koud. Erg koud! Nu bestaat er een diep verlangen in mij om de elfstedentocht ooit te kunnen rijden. Ondanks de ‘Russische Beer’ zal dat wel weer een illusie blijken. Daarom richt ik me binnen op mijn training voor The Ride.

Ik krijg altijd erg veel energie van competitie en heb dat competitieve nodig om meer uit mijn training te halen. Daarom deed ik afgelopen zaterdag mee aan het NK Zwift. Zonder echt tot het uiterste te gaan was dit een fijne eerste koerservaring in de virtuele wereld van Zwift. Daarnaast maak ik ook mijn hoogtemeters op Kinomap, waar ik de Stelvio alvast eens heb beklommen. Met deze virtuele parcoursverkenning op de fietstrainer van Feedback Sports hoop ik wat voordeel op te kunnen doen tijdens het echte werk.

Stelvio
Want hoewel je het echte gevoel natuurlijk niet kunt nabootsen, krijg je wel een inkijkje in de omgeving, de stijgingspercentages en de talloze haarspeldbochten van deze reus. En ik kan maar één ding zeggen: Wat heb ik veel zin om daar omhoog te rijden. Ik vertel inmiddels veel mensen in mijn omgeving van mijn doel en velen zijn bekend met de Stelvio. Tallozen zijn er al geweest en hun ogen beginnen te glinsteren bij het woord Stelvio. Het toont de uitstraling van de berg aan, wat me nog nieuwsgieriger maakt. De voorbereiding op Kinomap woekert dat verlangen alleen maar verder aan.

Terwijl ik de afgelopen weken vooral indoor mijn kilometers maakte vanwege het weer heb ik ook mijn verdere voorbereiding uitgestippeld. In april zal ik weer naar de Ardennen afreizen. Niet voor het Ardennes trainingskamp van The Ride, maar voor de Luik-Bastenaken-Luik cyclo. Inmiddels is dit de derde keer op rij en wordt het, samen met mijn vader, een kleine traditie. Die zijn er natuurlijk om in stand te houden.

Mijn trainingen kan ik redelijk blijven doen, maar de komende weken moet er steeds een schepje bovenop. Kleine bloktrainingen, afgewisseld met veel kilometers maken. Alles om in juni in topvorm aan de start te staan van de uitdaging van mijn leven.

Laat me niet alleen!
Ik hoop er natuurlijk niet alleen voor te staan in juni en Wil je samen met mij afzien tijdens deze epische tocht van Italië naar Nederland? Schrijf je dan nu in voor Bikegear.cc The Ride 2018!

In de volgende blog ga ik verder in op mijn materiaal voor The Ride 2018. Klein tipje van de sluier: Franse hoop Romain Bardet rijdt er op. Daarnaast zal mijn vriendin een gastblog schrijven over hoe het is om te leven met iemand die zich voorbereidt op The Ride van zijn leven.

Lees vorige blog: Trainen in de wintermaanden

Aftellen geblazen
Bikegear.cc The Ride 2018
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec
Brend van der Horst
Twitter: