Hetiskoerskoers in Spaarndam op 2 juni – rijd jij mee?

By |maandag 19 maart 2012|

LET OP! Deze post betreft versie 2012! Versie 2013 vind je op hetiskoers.nl/mhoom!

We kondigden het al eerder aan op Twitter: op 2 juni a.s. organiseren we een toertocht die we de ‘hetiskoerskoers’ hebben gedoopt. Maar let op, er is meer nieuws: hetiskoers.nl heeft de handen ineen geslagen met de befaamde Met Het Oog Op Morgen Wielerbokaal. Juist ja, de wielerwedstrijd die wordt georganiseerd door de redactie van het gelijknamige NOS Radio 1-programma.

Hier doe je het voorWat betekent dat? Je kunt straks op 2 juni in Spaarndam niet alleen starten in een gezellige groepstocht, maar ook keihard de competitie met journalisten, would-be wielrenners en ander gespuis aangaan in een proloog en een rit in lijn. De keus is aan jou. Onder dit artikel kun je aangeven of je recreatief of competitief aan de bak wilt op 2 juni.

Wat houdt de Met Het Oog Op Morgen Wielerbokaal in?

Voor de zesde keer wordt deze wedstrijd georganiseerd op het circuit van Wheeler Planet in Spaarndam. Op zaterdagochtend 2 juni rijden alle deelnemers eerst een proloog van 3,1 kilometer (1 ronde). Daarna start de B-groep voor een rit in lijn van 10 ronden (30 km) en de betere renners rijden vervolgens in de A-groep een koers van 15 ronden (45 kilometer). Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per deelnemer. Wil je hieraan meedoen, meld je dan via e-mail aan: ruurd.edens@nos.nl (of vul het formulier hieronder in). Wacht niet te lang, of de wedstrijd definitief doorgang vindt, hangt o.a. van het aantal inschrijvingen! Bonus: er willen wel eens bekende Nederlanders meedoen, en ook nu wordt gefluisterd dat die al volop in training zijn voor de Bokaal…

Hoe zit het met die hetiskoerskoers?

Voor iedereen die geen zin heeft in wedstrijdfietsen of gewoon meer voelt voor een groepsrit met hetiskoers-bloggers en -lezers, organiseren we op dezelfde dag de hetiskoerskoers. Die zal net als de Met Het Oog Op Morgen Wielerbokaal starten in Spaarndam, maar zal vervolgens het Noord-Hollandse landschap opzoeken voor een rit met als hoogtepunt het Kopje van Bloemendaal. We hopen dat iedereen die meerijdt een heus hetiskoers-shirt draagt. Maar dat is uiteraard geen verplichting. Vooralsnog streven we ernaar de hetiskoerskoers gratis te houden.

Na de Bokaal en de hetiskoerskoers is er (in Spaarndam) voldoende gelegenheid om samen een drankje te doen en sterke wielerverhalen te vertellen.

Meedoen aan de hetiskoerskoers of Met Het Oog Op Morgen Wielerbokaal?

Vul hieronder je naam, e-mailadres en voorkeur in en we nemen contact met je op zodra er meer details bekend zijn.

LET OP! Deze post betreft versie 2012! Versie 2013 vind je op hetiskoers.nl/mhoom!

Leon Geuyen

Leon Geuyen

Léon Geuyen doet iets met internet bij een uitgever. Verzint ideeën. Voert ze nog uit ook. Ook bekend als drummer van The Gasoline Brothers, de band die in 2009 dankzij überfan Koos Moerenhout een hype werd in het wielerpeloton. Sinds 2010 heeft hij weer een racefiets.
Leon Geuyen

Related Post

9 Comments

 1. Frank Heinen 19/03/2012 at 20:45 - Reply

  JA! GRAAG!

  • Leon Geuyen 19/03/2012 at 20:51 - Reply

   Heinen, niet zo subversief. Gewoon dat formuliertje invullen vriend! :)

 2. Frank Heinen 19/03/2012 at 21:15 - Reply

  Ik had het niet gezien, excuus meneer de Hoofdredacteur.

  • Leon Geuyen 20/03/2012 at 13:35 - Reply

   Geaccepteerd, penneknecht!

 3. Nynke 20/03/2012 at 10:15 - Reply

  Hoera! Ik heb er zin an!

 4. herman chevrolet 20/03/2012 at 10:57 - Reply

  Helaas ben ik er niet bij. Ik probeer die dag mijn titel ‘Kampioen van Lefkas’ te heroveren. Klinkt indrukwekkend, maar het is meer een bewijs dat ze daar wel erg slecht zijn. Overigens is de Methetoogopmorgenbokaal een fel betwiste wedstrijd. Heb die al een paar keer gereden, het gaat er snel aan toe. Als je geen gemiddelde van 40 km/uur kunt rijden, dan heb je geen enkele kans. Maar ja, als zoals vorig jaar Eva Jinek de beker uitreikt aan de winnaar wil je wel hard fietsen, dat spreekt voor zich.

 5. Gerard van Gummigalgen 20/03/2012 at 20:30 - Reply

  @herman chevrolet: Eva Jellinek, is dat niet de directrice van de afkick kliniek?

 6. philip spaas 27/04/2012 at 09:14 - Reply

  het is koers

 7. Kevin 27/04/2012 at 11:34 - Reply

  Ik heb er zin n. Wordt mijn eerste wedstrijd en moet dus hard op vermogen gaan trainen.

Geef een reactie