Het zwarte gat is diep voor de wielerliefhebbers. Geslagen zitten we op de bank, als Jurgen Van den Broeck in de berm van de Pas de Peyrol. Geen koers, avonden zonder Tourprogramma’s, geen Gertje, geen Vive le Vélo, geen Mart ‘senk joe’ Smeets.

Maar vooral geen Michel en José. Om het leed te verzachten de dagelijkse oelalala van Michel, als ringtone of om een paar keer per dag te beluisteren. Die periode tot de Vuelta komen we wel door, jawadde!

Download oelalala als wav-bestand

Alex van der Hulst

Alex van der Hulst (1977) is freelance journalist. Hij schreef het boek Draag Nooit Een Gele Trui. Hij schreef eerder het boek We Do Music - 40 jaar Doornroosje en Jozzy, het Bipsboek. Is net als veel andere muziekliefhebbers een mislukt wielrenner. Veel verder dan twee jaar nieuwelingen bij RTC Groenewoud kwam het KNWU-lidmaatschap niet. Is toch stug blijven doorfietsen over de Nijmeegse stuwwal en sinds enkele jaren verliefd op de Ronde van Vlaanderen. Rijdt Eddy Merckx en heeft zijn bolletjes-t-shirt van Gert-Jan Theunisse uit 1989 nog steeds niet weg durven doen.


Favoriete wielerboeken: