Je kent het wel. Je bent op zoek naar een fiets en ziet door de bomen het bos niet meer. Gravelbikes, racefietsen, mountainbikes, SPD, 12-speed, aeroframe, dikke wielset, vering, dropperpost, flare, schijfremmen en ga zo maar door. Voordat je een nieuwe fiets aanschaft moet je vele keuzes make en dan is er voor elke optie ook nog eens een breed scala aan merken.
cheap wig
wig store
wigs on sale
wig stores
best wigs on amazon
wigs for black women
cheap wigs near me
best wigs online
best wigs
human hair wigs
best wigs for white women
best wigs
best wig outlet
cheap human hair lace front wigs
cheap human hair wigs
best wigs for black women
Full Lace Wigs
wigs for sale
wigs for sale
best wig outlet
cheap wigs
Lace Front Wigs
best wig outlet
human hair wigs
best wig outlet
wig outlet
cheap human hair lace front wigs
glueless wigs human hair
wigs sale
wig shop
colored lace front wigs
wig shop
best human hair wigs online
wigs on sale
wholesale wigs
real hair wigs near me
cheap wigs
black human hair wigs
best wigs for white women
wigs for sale online
best wigs

Maar als het dan gaat om de afmontage van deze fietsen zijn er ineens een stuk minder opties. De top van deze markt wordt al jaren beheerst door een paar grote spelers. Sommige zijn er al sinds jaar en dag en andere zijn pas de laatste jaren naar boven komen klimmen. De bekendste fabrikant in dit rijtje is toch wel het Japanse Shimano, wie kent dit iconische merk nu niet.  

De termen “SLX, XT, XTR, Sora, Tiagra, 105, Ultegra, Dura Ace en als klap op de vuurpijl GRX” zijn tegenwoordig begrippen waar (bijna) iedereen weleens van heeft gehoord. Fietsliefhebber of niet. 

 En dan heb je nog di2, wat staat voor Digital Integrated Intelligence. Elektronisch schakelen dus. Klinkt als de toekomst… Maar die toekomst is toch al even onder ons. Maar waar elektronisch schakelen voorheen vooral beschikbaar was in combinatie met Ultegra en Dura Ace is deze dus sinds kort ook doorgedrongen tot het 105 segment. Dit betekent dat Di2 steeds toegankelijker wordt. Maar wat bepaalt de keuze om te gaan voor elektronisch schakelen?  Wat is eigenlijk het verschil tussen mechanisch en elektronisch schakelen? En wat zijn de voor- en/of nadelen van beide opties? Vragen te over in ieder geval.

Pedaleurs gaat in hun podcast op zoek naar antwoorden. Maarten en Niels gaan in gesprek Martin Kasemir van Shimano en bespreken met hem Shimano 105 en nog veel meer. 

Deze aflevering staat nu online in je favoriete podcast app en is tevens te vinden op ‘Vriend van de show’.

Tot slot nog een shout-out naar onze sponsoren Shimano2Moso en Komoot. Partners voor onderweg!

De Groute!

Robbert Flim
Laatste berichten van Robbert Flim (alles zien)