De podcast van Pedaleurs gaat vooral over het maken en bespreken van toffe fietsavonturen per racefiets of gravelbike. In de laatste podcast wordt echter een uitstapje gemaakt naar de mountainbike: Met dikke banden en een recht stuur singletracks bedwingen en knallen door het bos.

En laat dat in Pedaleurs-country nu perfect kunnen! De omgeving van de Sallandse Heuvelrug herbergt een aantal prachtige routes die steevast hoog in de top 10 van mooiste mountainbikeroutes staan. Denk hierbij aan de routes van Hellendoorn, Holten, Rijssen en Lemele. De tourtochtkalender is in de omgeving van de Sallandse Heuvelrug dan ook rijkelijk gevuld.

Toch moest er nog een extreme variant komen en dat werd de Dutch Masters of MTB. Een ultra-marathon van 200 kilometer met drie disciplines: Solo, duo en e-mountainbike. Op 20 november wordt alweer de 5e editie verreden. Deelnemers krijgen na afloop een droadnagel (spijker), omdat de organiserende vereniging gevestigd is in Droadnagel-dorp Haarle. 

In deze aflevering van Pedaleurs nemen we de Dutch Masters of MTB onder de loep. Dat doen we met één van de oprichters Richard Tibben, Bastian Hoonhorst namens de organisatie en Gerben Mos, mountainbike-crack en tweemalig winnaar van de Dutch Masters.

Wellicht dat de Pedaleurs nog als duo gaan deelnemen aan de Dutch Masters… Wellicht.

Deze aflevering staat nu online in je favoriete podcast app en is tevens te vinden op ‘Vriend van de show’.

Wij danken Etxeondo voor de sponsoring en de kleding van de show.

Verder danken wij Canyon #fietsvandeshow, Komoot en de Yearlings voor hun heerlijke muzikale ondersteuning.

Samen met Shimano kijken wij enorm uit naar de komende afleveringen.

De Groute!

 

Robbert Flim
Laatste berichten van Robbert Flim (alles zien)