Machines for Freedom
Blijheid heerst als de deurbel gaat om dit langverwachte pakketje binnen te kunnen halen. Machines for Freedom, een kledingmerk gecreëerd in het mooie Californië en ontwikkeld vanuit de noodkreet naar vrouwelijke wielerkleding. Omdat ook wij kleding willen welke goed functioneert en omdat ook wij kleding verdienen welke ons verdomd goed staat. Van het begrip ‘soigneren kan je leren’ heeft dit merk in elk geval wel kaas gegeten. Nadat ik het pakketje heb geopend betrap ik mezelf op de botsing tussen kin en borstbeen. Damn, wat een kwaliteit. En damn, nog zoveel mooier in het echt dan op de foto’s van de website. Daarmee heb ik gelijk een eerste kritiekpuntje dan wel intelligent advies te bieden: het verbeteren van de productfoto’s op de shoppagina aangezien ze, tegen al het denkbare vermogen in, het product tekort doen.

bewerkt-machines-1-saturatie

Bedankt postbode
Passen. Het broekje sluit prachtig aan en valt tot mijn vreugde niet te lang uit. Ook al ben je in de wielerwereld geen fanatiekeling zonder de welbekende ‘lijntjes’, ik teken liever voor een volledige tan wanneer ik mijn wieleroutfit omruil voor een zomers jurkje. Wat tevens erg in de smaak valt is het ‘halterdesign’, waarbij de schouderbanden achter op de rug samen komen. Hierdoor zien de banden geen kans op sierlijke, maar zeer onpraktische wijze van de schouders te glijden. Ook het shirtje heeft een perfecte pasvorm en doet mijn hart sneller kloppen. Wat een prachtige set is dit! Nog een luttele seconde ben ik bang iets te veel vrouwelijk schoon te onthullen zodra ik als een waar paradepaardje mijn fiets betreed, gezien de dunne stof en lichte print. Gelukkig weet de spiegel mij te vertellen dat ik niet al te veel lef nodig heb om in dit setje op de fiets te stappen. Ik kan het dan ook niet laten nog snel een middagritje te maken alvorens ik naar mijn werk vertrek. Bedankt postbode, dat je zo lekker vroeg aan je job begint.

Zweten & zakjes
Zodra ik op mijn pareltje zit word ik nog enthousiaster. Met mijn lange rug loop ik nog regelmatig tegen het probleem aan dat ook wel ‘tocht’ wordt genoemd, maar daarvan is nu geen sprake. Het shirtje is achter sierlijk verlengd en beschermt mijn lichaam tegen onwelkome verkoudheden. De rits gaat soepel dicht en is bovenaan prachtig weggewerkt onder een beschermend stukje stof waarop de print feilloos doorloopt. Een sterk staaltje ontwerptalent! Wat helaas ten koste lijkt te gaan van de prachtige gladde, bijna latex-achtige stof blijkt het ademend vermogen. Ik ben dan warmbloedig van aard, de opvliegers kon ik tot nog toe nog altijd voor me uitschuiven. Met dit shirt wordt me dat duidelijk wat moeilijker gemaakt, waarbij de warmte me sneller tegemoet vliegt dan bij andere wielershirts uit mijn kledingkast. Hierbij is overigens wel goed nagedacht over het toepassen van een meer luchtige stof onder de oksels. Ik besef me dat de balans tussen prachtige uitstraling enerzijds en functioneel ademend vermogen anderzijds niet altijd even makkelijk is. Daarnaast ben ik, om heel eerlijk te zijn, ook niet vies van een beetje warmte tijdens de koelere avondritjes. Zeker niet zolang ik in deze creatie mag shinen. Misschien is nu tevens het moment aangebroken voor een meer beschamende bekentenis, waarbij ik teleurgesteld werd door de afwezigheid van een veilig, afsluitbaar zakje. Na aardig wat kilometers te hebben gemaakt blijk ik dit gebrek niet te kunnen verhalen op Machines for Freedom. Dit shirt weet je zelfs weken later nog te verrassen met een ritsje dat belachelijk goed is weggewerkt. Oops, my bad. Hoop doet leven.

bewerkt-machines-6Machines for Freedombewerkt-machines-5

Bips
Hoewel ik ook graag alle critici te vriend houd vrees ik hen, wat betreft dit kledingsetje, weinig te kunnen bieden. Ook over het broekje ben ik laaiend enthousiast. Het zeem sluit perfect aan en heeft me na velerlei afstanden altijd van een pijnlijk zitvlak kunnen behoeden. Daarnaast heeft het broekje me van frustraties over opkruipende pijpjes weten te verlossen. Niets is zo heerlijk als een fijne ‘plakkende’ strip in elke pijp welke het broekje op haar plaats houdt. Al helemaal voor de vrouwelijke wezens onder ons met miniskirts, waarbij toch nog een tintje tanline te bespeuren valt. Een andere eigenschap welke ik met liefde omarm is het feit dat het broekje aan de voorzijde wat ‘verhoogd’ wordt door een dunner, meer doorschijnend stuk stof. Hierdoor ontstaan er geen ongewenste snijlijnen (alias: vetribbels) bij het aannemen van de fietshouding. Het setje zou door kunnen gaan voor figuurcorrigerende kleding. Niet geheel onbelangrijk.

Al met al heeft dit setje mijn wensen en verwachtingen weten te overstijgen. Nog mooier dan op de foto, nog comfortabeler dan beloofd, nog functioneler dan gehoopt. Bedankt Machines for Freedom. Bedankt namens ondergetekende. Bedankt namens ‘de wielervrouw’

Meer lezen over Machines for Freedom en het vrouwelijke brein hierachter? Check www.machinesforfreedom.com
GeoFloral jersey: €155,-
Endurance Bibshort: €210,-

Sanne de Vries
Laatste berichten van Sanne de Vries (alles zien)

Endurance Bib & GeoFloral jersey

Vanaf €155
8.3

Pasvorm

9.0/10

Styling

8.5/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Afwerking

9.0/10

Ademend vermogen

7.0/10

Pros

  • Sublieme pasvorm
  • Strakke afwerking
  • Comfortabel zeem
  • Mooi weggewerkt zakje

Cons

  • Ademend vermogen jersey