Januari is bij uitstek de maand waar goede voornemens stranden of juist volharding de kop opsteekt. Januari is ook de maand waarin de voorbereiding op het maken van toffe fietsavonturen meer en meer vorm krijgt: Er moet immers één en ander vastgelegd worden en trainingsuren moeten in ieder geval gepland worden om straks in goede vorm aan een fietsavontuur te beginnen.

Waar in de afgelopen afleveringen van Pedaleurs gravel een groot aandeel had, praten we in het komende uur weer eens ouderwets over racefietsen: Hoe bereid je je voor op een gran fondo als de Otztaler Rad Marathon. Hoe plan je reis en verblijf en hoe zorg je dat je zo fit mogelijk aan de start staat? Want ga er maar aan staan: De route bedraagt 238 kilometer en 5500 hoogtemeters. Dat doe je niet zo maar even op een boterham met pindakaas.

In deze aflevering van Pedaleurs gaan we in gesprek met Hans Brinksma die de Otztaler Radmarathon fietste. Hoe blikt hij als ervaringsdeskundige terug op zijn tocht door de Oostenrijkse Alpen?

Ook Johnny Hoogerland komt aan het woord: Oud prof en tegenwoordig woonachtig in Oostenrijk waar hij samen met zijn vrouw een pension runt dat vooral gericht is op fietsen. Oh ja… en hij is de laatste winnaar van de Otztaler Radmarathon.

Deze podcast staat nu online in je favoriete podcast app en is tevens te vinden op ‘Vriend van de show’.

Wij danken Etxeondo voor de sponsoring en de kleding van de show.

Verder danken wij Canyon #fietsvandeshow, Komoot en de Yearlings voor hun heerlijke muzikale ondersteuning.