Er is nog geen etappe verreden in de Giro en de eerste winst is binnen voor EF Cycling. Ze hebben de meeste aandacht en verkopen straks de meeste shirts.

https://www.instagram.com/p/CFzzauoH-N4/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

En dat komt allemaal omdat ze perfect inspelen op de trend van de ironische wieleroutfit. Als tegenreactie op zuurpruimen die roepen dat je geen gele trui mag dragen, geen witte broek of liefst met een rolmaat en waterpas naast je sokken staan, is er nu het volk dat bewust alles fout doet.

Zo was er al de onnavolgbare ‘Fuck de Wielercode’-rit van Koers en Koffie in Haarlem. Heb je het Instagram-fenomeen Lee Turner. En je kent vast wel iemand in je vriendengroep die om iedereen te jennen dat oude Mapei, ONCE of Aqua & Sapone-shirt draagt.

https://www.instagram.com/p/CBtkNw0nVOf/?utm_source=ig_web_copy_link

Ook voelen sommige mensen de neiging mij hun foto’s op te sturen van vreselijke sokken.

Je zegt ermee: ik weet precies hoe het moet en daarom doe ik het lekker niet.

Jonathan Vaughters is er ook zo een. Hij stamt nog uit de tijd dat hij als renner met bakkebaarden heel gewaagd was. Tegenwoordig lijkt hij zo van de cover van Esquire te zijn gevallen in een bak met polodragende, onmodieuze ploegleidersmannen.

“Alles begint te draaien en ik zag een eend, dokter.”

Zijn ultieme statement is er nu. Bij rare tijden horen rare kleren en Vaughters heeft met skatemerk Palace een tijdelijke sponsor gevonden voor de Giro. Palace siert deze Giro de shirts van EF Cycling. En aangezien Rapha een belegen oude mannenmerk dreigt te worden, hebben die wellicht gretig ingestemd met een shirtontwerp waar je dezelfde visuele sensatie mee bereikt als wanneer je heel hard met je hoofd tegen de deur bent gelopen.

Het team van EF Cycling lijkt weinig potten te kunnen gaan breken in de Giro, maar opvallen zullen ze. Benieuwd of er nog iemand achter ze wil rijden, want de collega’s uit andere ploegen zullen zich bij de dokter melden dat ze hallucinaties vermoeden. “Alles begint te draaien en ik zag een eend, dokter.”

Jonathan Caicedo leek er wat besmuikt bij te lopen bij de presentatie. Ben je kampioen van Ecuador, laten ze bij de ploeg de vlag van je land door een kleuterklas pimpen. Leg dat maar eens uit aan de nationalisten in Guayaquil

Ook de fietsen en de auto’s van de ploeg moesten eraan geloven. In het land van de foeilelijke shirts worden ze overtroffen door wat Amerikanen die hun kleding lijken te hebben gevonden in het magazijn van een surfwinkel die in de jaren tachtig failliet ging in Miami.

Dank EF Cycling voor deze prachtige stunt. De eerste winst is voor jullie.

https://www.instagram.com/p/CF0TeZmHZv9/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Naam*

E-mailadres*

Bericht

Bedrag €*Alex van der Hulst