LET OP! Deze post betreft versie 2012! Versie 2013 vind je op hetiskoers.nl/mhoom!

We kondigden het al eerder aan op Twitter: op 2 juni a.s. organiseren we een toertocht die we de ‘hetiskoerskoers’ hebben gedoopt. Maar let op, er is meer nieuws: hetiskoers.nl heeft de handen ineen geslagen met de befaamde Met Het Oog Op Morgen Wielerbokaal. Juist ja, de wielerwedstrijd die wordt georganiseerd door de redactie van het gelijknamige NOS Radio 1-programma.

Hier doe je het voorWat betekent dat? Je kunt straks op 2 juni in Spaarndam niet alleen starten in een gezellige groepstocht, maar ook keihard de competitie met journalisten, would-be wielrenners en ander gespuis aangaan in een proloog en een rit in lijn. De keus is aan jou. Onder dit artikel kun je aangeven of je recreatief of competitief aan de bak wilt op 2 juni.

Wat houdt de Met Het Oog Op Morgen Wielerbokaal in?

Voor de zesde keer wordt deze wedstrijd georganiseerd op het circuit van Wheeler Planet in Spaarndam. Op zaterdagochtend 2 juni rijden alle deelnemers eerst een proloog van 3,1 kilometer (1 ronde). Daarna start de B-groep voor een rit in lijn van 10 ronden (30 km) en de betere renners rijden vervolgens in de A-groep een koers van 15 ronden (45 kilometer). Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per deelnemer. Wil je hieraan meedoen, meld je dan via e-mail aan: ruurd.edens@nos.nl (of vul het formulier hieronder in). Wacht niet te lang, of de wedstrijd definitief doorgang vindt, hangt o.a. van het aantal inschrijvingen! Bonus: er willen wel eens bekende Nederlanders meedoen, en ook nu wordt gefluisterd dat die al volop in training zijn voor de Bokaal…

Hoe zit het met die hetiskoerskoers?

Voor iedereen die geen zin heeft in wedstrijdfietsen of gewoon meer voelt voor een groepsrit met hetiskoers-bloggers en -lezers, organiseren we op dezelfde dag de hetiskoerskoers. Die zal net als de Met Het Oog Op Morgen Wielerbokaal starten in Spaarndam, maar zal vervolgens het Noord-Hollandse landschap opzoeken voor een rit met als hoogtepunt het Kopje van Bloemendaal. We hopen dat iedereen die meerijdt een heus hetiskoers-shirt draagt. Maar dat is uiteraard geen verplichting. Vooralsnog streven we ernaar de hetiskoerskoers gratis te houden.

Na de Bokaal en de hetiskoerskoers is er (in Spaarndam) voldoende gelegenheid om samen een drankje te doen en sterke wielerverhalen te vertellen.

Meedoen aan de hetiskoerskoers of Met Het Oog Op Morgen Wielerbokaal?

Vul hieronder je naam, e-mailadres en voorkeur in en we nemen contact met je op zodra er meer details bekend zijn.

LET OP! Deze post betreft versie 2012! Versie 2013 vind je op hetiskoers.nl/mhoom!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of steun ons middels een donatie!

Leon Geuyen