De Vogezen… alleen de gedachte al. Beklimmingen die net iets langer zijn dan de Ardennen, maar nog net niet zo majestueus als de befaamde Alpencols iets verder naar het zuiden. Cols met klinkende namen als Ballon de Servance, de Markstein, le Grand Ballon, ballon d’Alsace en natuurlijk La Planche des belles filles. Zeker cols waar je aanspraak moet maken op je klimbenen en waar je flink stuk op kunt gaan. 

Guy Burgerhout (bij velen beter bekend als Velo Athletic) reed de granfondo ‘Les 3 Ballons‘ inmiddels drie keer. Pedaleurs sprak met hem over de route, dat typische Vogezen-weer en hoe hij zich op elke editie heeft voorbereid. Wist hij zich elke keer te verbeteren? Aan de hand van vragen en ervaringen van luisteraars bespreken we zijn ervaringen.

Daarnaast is Guy ook veganist en heeft hij wellicht een compleet ander voedingspatroon dan de doorsnee fietser. Wat zijn voor hem de voordelen van een leven zonder vlees en welke tips kan hij ons als carnivoren (met zo nu en dan eens een vleesvervanger) geven?

In deze podcast komt ook een heule fijne win-actie in samenwerking met Shokz voorbij en deelt Manasse van de Velde zijn favoriete route in de Groute van de week.

Deze podcast staat nu online in je favoriete podcast app en is tevens te vinden op ‘Vriend van de show’.

Wij danken Etxeondo voor de sponsoring en de kleding van de show.

Verder danken wij Canyon #fietsvandeshow, Komoot en de Yearlings voor hun heerlijke muzikale ondersteuning.

De Groute!

 

Robbert Flim
Laatste berichten van Robbert Flim (alles zien)