olifant

De olifant!

In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart slapen we allemaal een uurtje minder: dé zomertijd breekt aan! Dat betekent spoorslags een uur langer licht in de avond. Het moment waarop menig fietser gewacht heeft. Na het eten nog een rondje bos of polder, het kan weer!

HetisKoers! organiseert af en toe een #hikrit. Een ritje op een doordeweekse avond van om en nabij 60 kilometer in een vriendelijk tempo. Samen uit en samen thuis. Bij voorkeur wordt de route bepaald door iemand uit de omgeving waar we fietsen, zo fiets je eens door een ander landschap dan waar je normaal je kilometers maakt of ontdek je nieuwe wegen bij jou in de buurt. In de afgelopen jaren hebben we zo Haarlem, Utrecht, de Alblasserwaard, Tilburg en Breda aangedaan. Voorwaarde voor de #hikrit is de aanwezigheid van iemand vanuit HetisKoers! om het tempo te drukken. Daar zijn we sterk in, in langzamer fietsen. Houd de agenda op hetiskoers.nl, onze Twitter en/of Facebook in de gaten voor de aankondiging van deze ritjes en fiets vrijblijvend mee!

Naast de avondritjes doen we af en toe een speciale #hikrit. Een langere tocht in het weekend. De bekendste is de HetisKoersKoers, maar ook de Hel van Breda heeft vorig jaar indruk gemaakt. Dit jaar gaan we er weer een aantal organiseren, waaronder eentje vanuit Valkenburg.

Om het seizoen te openen beginnen we met iets speciaals! Op zondag 29 maart vertrekken we om 11:00 ergens op de route (Zaltbommel of Hedel) voor een tocht van 100 kilometer. Dat klinkt ver zo vroeg in het seizoen, maar geen nood: we doen het rustig aan. Daarnaast is het af en toe stoppen en keren, de route komt nogal precies, dus genoeg rustmomentjes. En wel ja, laten we een koffiepauze inlassen. Tegen 15:30 zijn we weer terug op het vertrekpunt en is er de mogelijkheid nog een biertje te doen. We dachten zelf aan een Delirium Tremens. Maar dat is met 8,5% misschien niet heel handig.

De kosten voor deelname zijn zoals gewoonlijk precies 0 euro. Als je op 29 maart om 11:00 klaar bent voor vertrek mag je mee. Klaar voor vertrek betekent in dit geval startklaar inclusief helm op de afgesproken plek. Die plek hebben we momenteel nog niet, maar dat komt goed. Mocht je in die contreien een leuk café of restaurant weten met genoeg parkeerplek, dan houden wij ons aanbevolen.

Laat via een e-mail aan bas@hetiskoers.nl met het onderwerp “Olifant” weten of je mee fietst! Dan weten wij ongeveer met hoeveel mensen we rekening moeten houden en kunnen we jullie waar nodig voorzien van lastminute- updates.

De route is naar een idee van Joris Meijer. U kunt hem kudos geven op Strava. Ongeveer bij benadering precies deze route gaan we rijden op 29 maart. Tegen die tijd hebben we een GPX bestand voor u. Als u ervaring heeft met de rol van wegkapitein, laat het ons even weten!