Glooiende en verkeersluwe wegen, kleine dorpjes, een Bierstube hier en daar, weilanden, gele koolzaadvelden en verkeer dat mensen op een racefiets nog respecteert… en venijnige klimmetjes.

Voor velen de reden om naar het gebied rondom Ibbenburen te gaan om te fietsen. Wellicht zeggen namen als Lärchenweg, Sundemstrasse, Hoppenliet of Alter Postweg u niets, onderschat deze keurig Duits klinkende straatnamen niet! Stijgingspercentages variërend van 10 tot maximaal 25 procent zijn niet voor ongetrainde kuiten of verwaarloosde kettingen weggelegd. Een omgeving waar menig ketting al gebroken is en moraal evenzovaak geknakt.

Het Nijverdalse CC’75 organiseert al jaren de Tecklenburg Rundfahrt en nu in toenemende mate toertochten, gravelrides en granfondo’s weer mogen was het voor Pedaleurs hoog tijd om de organisatie van dergelijke ‘events’ eens onder de loep te nemen. Ze doen dat met Edwin Telgenkamp: Koerdirecteur en niet onverdienstelijk bierbrouwer. Zijn biertjes vielen tijdens het maken van deze podcast absoluut in de smaak, al ging het openen niet helemaal naar verwachting.

In deze podcast komt ook een heule fijne win-actie in samenwerking met Shokz voorbij en deelt Joost van Beijsterveld zijn favoriete route in de Groute van de week. Sanne Goossen reed de Strade Bianche en deelt haar ervaringen middels een spraakbericht.

Deze podcast staat nu online in je favoriete podcast app en is tevens te vinden op ‘Vriend van de show’.

Wij danken Etxeondo voor de sponsoring en de kleding van de show.

Verder danken wij Canyon #fietsvandeshow, Komoot en de Yearlings voor hun heerlijke muzikale ondersteuning.

De Groute!

Foto bij artikel: koersplaat.nl

 

Robbert Flim
Laatste berichten van Robbert Flim (alles zien)