Waar zich aan de zuidwestkant van IJsland de hoofdstad Reykjavik bevindt en daar in de regio sinds midden december een vulkaan actief is die een compleet vissersdorp onbewoonbaar heeft gemaakt, is het in het oosten een stuk rustiger. Oostland, zoals deze regio wordt genoemd, is dan ook het dunst bevolkte gedeelte van IJsland. Met zijn sprookjesachtige vissersdorpjes, sprankelende meren, uitgestrekte bossen en fantastische fjorden en watervallen een paradijs voor de natuurliefhebber die de rust op wil zoeken. 

Maar kun je er ook een beetje fietsen? De heren van Pedaleurs vroegen het hen (voor het eerst in de geschiedenis van de Pedaleurs podcast) vrouwelijke gasten Andrea LodderMaks Groeneveld (samen: munchingmiles.cc) die dat maar al te graag wilden gaan ontdekken. Zij gingen afgelopen jaar samen op hun grootste bikepacking avontuur ooit. Na een goede voorbereiding fietsten zij 7 dagen door de ruige Oost-IJslandse natuur. Deze nieuw ontworpen route,“ The Beastfjords” genaamd, is binnenkort ook te vinden op de website van cyclingwestfjords.com en is een tegenhanger van de al bestaande 8 daagse bike packing trip “The Westfjords Way” die zoals de naam al doet vermoeden zich richt op juist de westkant van IJsland. 

In deze aflevering van de Pedaleurs podcast spraken zij over de voorbereidingen, de start van de route, de verschrikkelijke tegenwind, de prachtige en vooral zware klimmen, totaal off-the-grid en volledig op jezelf aangewezen zijn en de door hen zelf benoemde heftigste fietsdag van hun leven! En Kees…. Het werd een boeiend en interessant gesprek. Geïnteresseerd? Luister dan snel naar deze nieuwe aflevering van de Pedaleurs Podcast.

Deze aflevering staat nu online in je favoriete podcast app en is tevens te vinden op ‘Vriend van de show’.

Tot slot nog een shout-out naar onze sponsoren Etxeondo, Shimano, 2Moso en Komoot. Partners voor onderweg!

De Groute!

#Kees…