Hoewel Gent-Wevelgem misschien niet de mooiste wedstrijd in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen is voor wielerliefhebbers, is het voor bier-enthousiastelingen misschien wel dé hoogmis. Waar de meeste voorbereidingskoersen rondom Oudenaarde de kasseien opzoeken, lijkt het alsof de parcoursbouwer hier vooral rekening heeft gehouden met drinkplaatsen. Het aantal brouwerijen aan en rondom het parcours is ongeëvenaard:

Sint Canarus, Halleschelle, Koeketine, Lichtervelds blond, Thouroutenaere, Vlaamsch Leeuwenbier, Kasseileggersbier, Ostens Keytenbier, Nieuwpoortse Roste Jeanne, Wulps Blondje, Pier Kloeffe, Snoekbier, Westvleteren, St Bernardus, Trois Monts, Watou’s Wit, Kapittel Bier, Hommelbier, Vredesbier, Morianenbier, Wieltjesbier, Ne Goen, Rodenbach

En dat is dan een summiere opsomming.

Welke gaan we dan drinken bij Gent-Wevelgem? U bent inmiddels vertrouwd met de criteria: Lekker eerlijk bier rondom het parcours gebrouwen én goed verkrijgbaar in Nederland. Dus de Westvleteren XII valt af. En dat is helemaal niet erg want we hebben een even goed maar wel verkrijgbaar alternatief: St. Bernardus. Doe uzelf een plezier en haal de Pater 6 (blond), een Prior 8 (dubbel), de Tripel en uiteraard de Abt 12 (Quadrupel) in huis. U kunt ze zondagmiddag alle 4 genieten of opdelen met een vroege vrijdagmiddagborrel tijdens de E3 Harelbeke.

In Gent-Wevelgem rijden ze een stukje langs de kust. Misschien is het een idee om zondag mosselen te eten? Opgestoomd in Rodenbach met een originele Rodenbach ernaast? Niet te versmaden. Voorafgaand dit copieuze maal kunt u tijdens de koers genieten van een Rodenbach Grand Cru.

Hop. In bier zit hop. In België komt hop uit Poperinge. Daar zit zelfs een hopmuseum. Het meest kenmerkende bier van Poperinge is het sterk gehopte Hommelbier van Brouwerij van Eecke. Lekker, op voorraad bij de slijterij en dus bij deze aangeraden als u iets anders wilt dan het klassieke gamma van St. Bernardus.

Bas Van Eijk
Laatste berichten van Bas Van Eijk (alles zien)