Daar waar de gemiddelde mens naar de lokale fietsenmaker gaat voor een noodzakelijke reparatie of de aankoop van weer een nieuwe – dertien in een dozijn – stadsfiets, gaat de wat meer sportieve fietser graag naar een fietsenspeciaalzaak. Deze ondernemingen richten zich vooral op de wat fanatiekere fietser en zijn vaak opgezet en gerund door mensen waarbij fietsen een belangrijk onderdeel is van hun leven. Want zeg nu zelf: Wat is er leuker dan van je passie je beroep te maken en mede-gepassioneerden mogen helpen aan hun nieuwe droomfiets

Als fietsliefhebber voelt het ook bijna als een uitje om naar zo’n winkel te gaan. Daar waar je je kunt vergapen aan al dat moois als een kind in een snoepwinkel. Daar waar je jezelf probeert te overtuigen waarom je toch echt die nieuwe fiets nodig hebt met de waarde van een prima occasion. En daar waar je alvast al je redenen bedenkt voor het moment dat je thuis moet gaan uitleggen waarom er weer een nieuwe fiets moet komen en waar je jezelf wijs maakt dat jouw fietskwaliteiten toch echt een volledig lichtgewicht carbon frame, wielen en stuur verdienen. 

Roel Zwolle van Wielerstudio Enschede heeft van zijn passie zijn werk gemaakt. De heren van Pedaleurs gingen met hem in gesprek over het runnen van een eigen wielerstudio en het ontwikkelen van een eigen fietsmerk.

Deze aflevering staat nu online in je favoriete podcast app en is tevens te vinden op ‘Vriend van de show’.

 

Tot slot nog een shout-out naar onze sponsoren EtxeondoShimano2Moso en Komoot. Partners voor onderweg!

De Groute!

Robbert Flim
Laatste berichten van Robbert Flim (alles zien)