Raad het plaatje vader dochter

Floortje Mackaij, Lucinda Brand en Roxane Knetemann, drie rensters die in Nederland bij de beteren horen. Talent Mackaij is nog maar twintig maar was vorig jaar al de sterkste in Gent-Wevelgem, tweevoudig Nederlands kampioen Brand is een van de toppers in het Rabobank Liv-team waar Knetemann al weer een paar jaar een gewaardeerde kracht is.

De vaders van het drietal deden het in de jaren zeventig en tachtig ook niet onverdienstelijk op de fiets. Van Knetemann weet iedereen dat wel, de andere twee zijn  minder bekend. Ron Mackay is weliswaar vele jaren prof geweest maar echt op de voorgrond trad hij niet. Na twee jaar Skala rijdt hij zo’n tien jaar voor individuele sponsors LCS Software en Bezemer. Profoverwinningen weet ik niet te ontdekken.

Dat geldt ook voor Fred Brand. Maar ja, die is nooit prof geweest. Als amateur gaat hij wel meerdere malen met beide handen over de finish, zoals in 1983 in zijn eigen Dordrecht.

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)