Eindejaarsvragen 2013: Vox Populi

By |donderdag 26 december 2013|

We vroegen een aantal mensen binnen en buiten het wielrennen onze eindejaarsvragen in te vullen. We hadden bedacht een eenvoudig formulier online beschikbaar te stellen waarop genodigden de vragen konden invullen. Dat formulier is uitgelekt en zie daar: een inbox vol antwoorden van jan en alleman! Te leuk om niets mee te doen, te veel werk om allemaal uit te schrijven. Daarom beginnen we onze reeks “Eindejaarsvragen 2013” met de stem des volks. Wat vindt u?

Wat was uw mooiste wielermoment van 2013 en waarom?

Ton Mol

Ton Mol

De grote gemene deler is de waaieretappe in de Tour de France. Op een goede tweede plek de Tour de France in zijn geheel en de prestaties van Bau & Lau in het bijzonder. Op een goede derde plaats het WK met het verraad van Rodriguez. Veel fans van Gesink vonden zijn overwinning in Quebec het mooiste moment, de terugkeer van Wout Poels en Marianne Vos worden heel terecht genoemd. Ton Mol (zie foto rechts in het tenue van WV Breda) krijgt bonuspunten voor zijn originele antwoord: “De overwinning van Maarten Tjalingi in Antwerpen. Hard werken en beulend rempo maken werd eindelijk beloond.

Wint een Nederlander komend jaar een klassieker of Touretappe?

Ton Mol

Ton Mol

Het wordt een héél mooi jaar voor de Nederlanders! Als Terpstra geen voorjaarsklassieker wint eet menigeen de verpakking van zijn kerstpakket op. Zijn grootste rivaal in die klassiekers is Lars Boom; laten we Vlaanderen en Roubaix netjes verdelen. Mocht dit onverhoopt niet gebeuren wint een van hen in ieder geval de kasseienetappe uit de Tour de France, zoveel is zeker. Tom Dumoulin wordt een grote rol toegedicht in een der Waalse Klassiekers. Verder nog etappes voor Gesink, Kelderman, Kruijswijk en Slagter. Belkin moet hun Belkin-van maar inrichten als champagnekoeler! Wat ons een beetje tegenvalt is dat Jetse Bol maar éénmaal genoemd wordt. En dan niet Parijs Tours maar meteen Parijs Roubaix! Onze Ton Mol (zie foto rechts in het tenue van WV Breda) vergokt zijn vakantiegeld op Moreno Hofland die hij Parijs Nice ziet winnen. Wij zetten mee in!

Wie uit de wielerwereld wenst u wat toe voor 2014?

Ton Mol

Ton Mol

In 90% van uw antwoorden komt Gesink naar voren als de renner die u van alles maar vooral het allerbeste toewenst. Zelfs Ton Mol (zie foto rechts in het tenue van WV Breda) hoopt dat Gesink dit jaar een wat hoger aangeschreven wedstrijd op zijn naam schrijft. Californie en Canada is te ver van zijn bed. Voor de rest van iedereen aan iedereen de aller- maar dan ook allerbeste wensen voor 2014 en wij sluiten daar graag bij aan!

Vanaf morgen iedere dag een “Eindejaarsvragen 2013” en voor nu ook van ons de allerbeste wensen: Fijne feestdagen, een feestelijk uiteinde en een fantastisch 2014!

Bas Van Eijk

Bas Van Eijk

Bas van Eijk werkt thuis en ziet daarom alles van de Tour. En de rest van de wielerkalender. Werkt soms vanaf de Wahoo Kickr in Zwift.
Bas Van Eijk

Related Post

Geef een reactie