Zaterdag 31 mei is wielerparcours van Wheelerplanet weer het decor van de wedstrijd georganiseerd door het onvolprezen radioprogramma “Oog op Morgen”: De Oog-op-Morgen bokaal. Wij gaan daar graag supporteren voor bv. Wilfried de Jong, Herman van der Zandt, Thijs Zonneveld en tal van andere bekendheden. Ik douchte vorig jaar bijvoorbeeld met Tim Krabbé! Mijn compliment over zijn oeuvre ging verloren in het jongens-onder-elkaar geraas in de kleedkamer.

Voordat we gaan supporteren rijden we met liefhebbers de HetisKoersKoers. Een ongedwongen rondje van 70 kilometer met als hoogtepunt de beklimming van het Kopje van Bloemendaal. We fietsen stevig door, denk 28 km/u gemiddeld. We starten om 10:00 vanaf circuit WheelerPlanet in Spaarndam. We zijn terug voor de A Koers begint. Er is ruimte om te douchen maar let wel: wedstrijdrijders hebben voorrang. Aan deelname aan de #hikkoers zijn geen kosten verbonden. Graag opgeven via koers@hetiskoers.nl

Diegene die het kopje van Bloemendaal het snelste beklimt (gemeten via Strava, gefilterd op zaterdag 31 mei 2014 binnen onze groep, etc) die krijgt een fijne prijs: een gesigneerd exemplaar van “De Kale berg“!

 

Als 28 gemiddeld te langzaam is raden we je aan mee te doen met de wedstrijd. Je moet je opgeven via oogopmorgen@hetiskoers.nl. Het programma van de bokaal:

10.15 tot 10.45: Omkleden, inrijden en inschrijven
10.50: Start Proloog (individueel, op basis van tijd wordt je ingedeeld in A of B race)
12.00: Start B-Koers
13.00: Start A-Koers
14.15: Prijsuitreiking

Bij slecht weer gaat de HetisKoersKoers niet door. De Bokaal wordt echter ook in regen verreden! Bikkels.

Bas Van Eijk

Bas van Eijk werkt thuis en ziet daarom alles van de Tour. En de rest van de wielerkalender. Werkt soms vanaf de Wahoo Kickr in Zwift.
Bas Van Eijk