Rodania.mp3

By |maandag 19 februari 2018|

Zeggen we luxaflex, dan bedoelen we jaloezieën.
Zeggen we bahco, dan bedoelen we een moersleutel.
Zeggen we kliko, dan bedoelen we een afvalcontainer.
Zeggen we heroïne, dan bedoelen we diacetylmorfine.
Zeggen we rodania, dan bedoelen we daar komt de koers!

HetisKoers! is progressief als het aankomt op het wielrennen. Heeft u ideeën die het wielrennen beter maken, doen! We houden echter ook van tradities, zoals daar zijn de aanwezigheid van de Muur in de Ronde van Vlaanderen, het aanduiden van Omloop het Nieuwsblad als Het Volk en het vermeende dopingschandaal in de week voorafgaand aan de Tour de France. De sport noemen we wielrennen, de tradities en ingesleten gebruiken zijn onderdeel van een hele andere tak van sport: koers!

Dit jaar geen Rodania meer voorafgaand aan de Vlaamse koersen. Er komt een nieuw deuntje van PVC- en aluminiumbedrijf Deceuninck. Ik vraag af waarom er op Canvas geen langlopende tv-show is waarin componisten de strijd aangaan over wie de nieuwe jingle van de koers mag componeren. Gemiste kans.

Het gaat er aanstaande zaterdag dus niet om wie Het Volk wint, maar of de nieuwe oorwurm van de koers wel een echte oorwurm is. Wordt het een hedendaags muziekje met veel bassen op 180 RPM? Of grijpt de ons nog onbekende componist – het grootst bewaarde geheim van wielerminnend Vlaanderen – terug naar wat het moet zijn: een rete-irritante melodie die op de slechts denkbare PA nog herkenbaar is?

We hebben een cadeautje voor u: de ringtone van Rodania. De oudste uitvoering die wij hebben kunnen vinden: http://hetiskoers.nl/rodania.mp3 (rechtermuisknop, opslaan als…)

Oproep aan alle bezoekers van Omloop Het Nieuwsblad: Download de mp3 en als u aanstaande zaterdag in de verte de voorwagen ziet aankomen, pak dan allen uw telefoon en speel de Rodania-tune af. Als saluut aan de koers.

 

 

Bas Van Eijk

Bas Van Eijk

Bas van Eijk werkt thuis en ziet daarom alles van de Tour. En de rest van de wielerkalender. Werkt soms vanaf de Wahoo Kickr in Zwift.
Bas Van Eijk

Related Post

Geef een reactie