Doping werd getolereerd in de Raboploeg

By |zaterdag 5 mei 2012|

Doping werd getolereerd in Raboploeg

“De Nacht van Wagendorp”

Vrijdag 4 mei. Om precies 22:26 maakte Bert Wagendorp van de Volkskrant de volgende opmerking op twitter:

Volkskrant komt morgen met heftig wielernieuws.

— Bert Wagendorp (@bertwagendorp)
mei 4, 2012

 

Een daarmee kon het speculeren beginnen met #wagendorpgate als hashtag. Iedereen weet, als de Volkskrant of eender welke andere krant, wielernieuws op de voorpagina brengt het iets met doping van doen heeft. Maar wie? Welke Ploeg? Klapt er een grote Nederlandse renner uit de school over de Rabobank? Al snel werd duidelijk dat rond 02:00 de digitale Volkskrant op de iPad zou verschijnen. Slapen? Nee! Wachten op. De meeste nieuwe volgers zijn voor @cycletard. Rond 02:00 twitterde hij 2 screengrabs:

De strekking van het artikel, geschreven door Mark Misérus is eigenlijk identiek aan eerder verschenen verhalen, bijvoorbeeld een opinie op de website van de Elsevier. Rode draad is een interview met Theo de Rooij, directeur van de Raboploeg tussen 2003 en 2007. Hij beschrijft het “grote grijze gebied” van medische ondersteuning aan de renners. Nooit op voorspraak van de ploeg, altijd op eigen initatief van de renner. Maar wel onder controle van de ploegarts en met medeweten van de mensen in de ploegleiding.

Voor de insiders is het wellicht oud nieuws. Maar én de voorpagina van de Volkskrant én nog eens 4 pagina’s in het sportkatern zullen wel stof doen opwaaien. De vraag is hoe de Rabobank gaat reageren. Ze zullen niet gecharmeerd zijn van deze “oude koeien”, om maar eens een understatement te maken.

Sinds 08:30 óók op Volkskrant.nl

Bas Van Eijk

Bas Van Eijk

Bas van Eijk werkt thuis en ziet daarom alles van de Tour. En de rest van de wielerkalender. Werkt soms vanaf de Wahoo Kickr in Zwift.
Bas Van Eijk

Related Post

2 Comments

  1. Rob de Keijzer 05/05/2012 at 07:36 - Reply

    Tsja, niet geheel onverwacht… Knap dat Boogerd blijft ontkennen, als hem dat maar niet een keer opbreekt…

  2. Bas Koomen 07/05/2012 at 11:22 - Reply

    Ik heb wel eens iemand horen zeggen die uit het wereldje kwam: als Thomas Dekker echt had gepraat, dan was er nu geen Raboploeg meer.

Geef een reactie