“Bastiaan, wil je het ondergoed van SIXS testen?”

Als reviewer krijg je de meest uiteenlopende verzoeken. Na wat e-mailverkeer over en weer ligt er een klein doosje in de brievenbus. Het gaat hier niet om ondergoed maar om de bij fietsers bekende baselayer. Gelukkig, dat scheelt weer. De scepticus in mij komt wel naar boven. Want wat moet ik nou schrijven over een baselayer? Omdat ik nogal snel en veel zweet laat ik me overhalen om de baselayer van SIXS te proberen. One size fits all staat op de verpakking van het knalgele shirt. In eerste instantie oogt het shirt klein, maar na het lezen van de oneliner heb ik er vertrouwen in dat het past. SIXS is een Italiaanse fabrikant. Ze zijn al bekend in de motorwereld en beproeven nu hun geluk in de koers- en loopwereld.

SIXS carbon baselayer

Het zomerse weer vraagt om wat aanpassingen op de fiets als het op kleding aankomt. Draag je een baselayer of enkel je jersey? Ik vraag mij dit dikwijls af. Eigenlijk kies ik altijd voor een baselayer vanwege het zweten. SIXS onderscheidt zich door een gepatenteerde carbonstof en weeftechniek. Hierdoor wordt het lichaamsvocht naar buiten gedreven zonder dat het lichaam nat blijft. Door de techniek van de stof blijft de lichaamstemperatuur constant. Aangezien ik met regelmaat drijfnat van de fiets stap, is dit een ultieme test.

De timing is briljant want de afgelopen weken is de zon met grote regelmaat te zien in Nederland. Eropuit met zomerse temperaturen om de baselayer te testen. Er zit veel rek in het shirt en daardoor past het op het eerste gezicht kleine shirt perfect. De eerste rit is in een peloton van zes man. Een social ride met een gemiddelde van bijna 33 km/u over 80 kilometer. Achterin is het goed toeven, maar met het kopwerk lever je toch een enorme inspanning. Het duurt niet lang of ik begin te transpireren. Een heerlijke tocht in aangenaam gezelschap, maar mij gaat het om het moment dat ik van de fiets stap. Eenmaal thuis is mijn shirt redelijk nat maar de baselayer gewoon droog. Mijn lichaam is ook droog. Ik vind het opmerkelijk en kan het haast niet geloven. Eén test is geen test, dus ik stap dezelfde week weer op de fiets met de baselayer. Dit ritje doe ik alleen. Geen hulp van een peloton, alles zelf trappen. Met een gelijke temperatuur als de keer ervoor geef ik een tijdje flink gas. Geloof het of niet, maar de SIXS baselayer blijft droog. Mijn lijf koelt normaal snel af omdat ik nat ben maar hier heb ik geen last van. Twijfels aan de kant en sceptische houding overboord. Dit is een aanwinst voor de garderobe van elke fietser die veel en snel zweet. Mijn favoriete baselayer deze zomer is knalgeel en lijkt een kindermaat maar presteert dik boven verwachting.

SIXS baselayer

Hartelijk dank aan Feryn voor het beschikbaar stellen voor de baselayer. De baselayer is in verschillende kleuren te koop voor 44 euro bij Futurumshop.

Volg SIXS op social media:

Bastiaan Gaillard

SIXS baselayer

44,-
8.8

Pasvorm

8.0/10

Functionaliteit

10.0/10

Prijs/kwaliteit

8.5/10

Pros

  • Doet wat het belooft
  • Verschillende kleuren
  • Pasvorm

Cons

  • Oogt klein