De rustdag afgelopen maandag was voor Maurits bijzonder fijn. Na een kort ritje met de ploeg kwamen zijn vrouw en kindje langs. Genieten van je familie tijdens de Tour. Dat kan dus gewoon. Helaas voor Maurits zijn ze nu weer naar huis. Van het thuisfront ontving hij nog wel een schattige foto van zijn grootste fan. Zijn zoontje Seb zat front row om zijn vader aan te moedigen tijdens de etappe van gisteren. #hup126

https://twitter.com/lammertinkm/status/887368821195104261

Gisteren de beentjes aan het werk gezet. Hoe hebben de renners de tweede rustdag verteerd? Nadat Christian Prudhomme met de vlag zwaaide kwamen er zoals gebruikelijk aanvallen. Onze man uit Enter zat ook even mee. Zijn poging werd snel teniet gedaan door het achtervolgend peloton. Door de hitte en de inspanning van de aanval ontplofte hij op de eerste klim. Slechte benen, dat was Maurits nog niet eerder gebeurd deze Tour. Het onderstel werkte gewoonweg niet mee. Zo simpel kan het zijn in het wielrennen. Door dit dipje reed hij constant achter de feiten aan. Hij belandde dan ook in de spintersbus met Kittel en Groenewegen. Op ruim 16 minuten van winnaar Matthews kwam hij over de streep en dat zag er zo uit:

We vroegen Maurits naar zijn gezondheid. Mannen als Bennett en Gilbert hebben de Tour ziek moeten verlaten. Keelpijn en buikgriep zorgden ervoor dat zij Parijs niet halen op de fiets. Bij Maurits gaat alles voorspoedig. Een paar mannen bij team Katusha waren aan het snotteren maar zij hebben gelukkig niemand aangestoken. So far, so good. Een gezond sterk lichaam heeft #126 wel nodig vandaag. Met de Croix de Fer en de Galibier staan er legendarische beklimmingen op het programma. Succes vandaag in de Alpen Maurits!

Als u prangende vragen heeft aan Maurits Lammertink, laat het ons weten. Wie weet komen ze langs in deze rubriek! U kunt Maurits zelf ook volgen via twitter en instagram. Alle berichten kunt u teruglezen onder Lammie’s Tour!


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Bedrag