Gisteren lag er een aantal renners op de grond. De beelden zijn tot in den treuren herhaald. Richting Luik was het -net als de proloog- glibberen van kilometer naar kilometer. Helaas lagen er op 19 kilometer van de streep, bij die valpartij,  ook meerdere ploegmaten van Maurits op de grond. In Luik zou er worden gesprint. Zoveel was zeker! Daar heeft team Katusha sprinter Alexander Kristoff voor in de gelederen. Laat nou net Kristoff een lekke band krijgen in de buurt van de valpartij. Maurits zag het allemaal gebeuren. Hij dacht even na en deed dan wat elke renner zou doen voor de sprintkapitein van de ploeg: zijn eigen wiel er uit en afgeven, zodat Kristoff alsnog die sprint zou kunnen rijden. Maurits stond geparkeerd achter alle ellende te wachten op een nieuw wiel. Daarnaast zorgde hij ervoor dat de slachtoffers van de valpartij alsnog over de streep zouden komen. Maurits kwam een kleine tien minuten na winnaar Kittel binnen. Samen met Marco Haller en Tony Martin. Laatstgenoemde was er slecht aan toe en werd later in het hotel niet bij het diner gesignaleerd. Reto Hollenstein werd voorzien van verband.

Vandaag dan een vlakke rit met wat korte klimmetjes. Een uitgelezen kans voor Maurits om in de ontsnapping te zitten. Dat is dan ook zijn plan. Er is een vrije rol voor hem in dit soort etappes. Maurits onderneemt maar liefst drie pogingen om weg te rijden uit het peloton. Dit is nog voor de tv uitzending van zowel de NOS als Sporza. Het lukt jammer genoeg niet. Als hij van zijn pogingen op adem aan het komen is, rijdt ploegmaat Nils Politt met een groepje weg. Slechts 23 jaar oud deze knaap. Plan geslaagd voor team Katusha, maar het was nog niet de juiste dag voor Maurits om te schitteren. Ik beloof je, die komt er nog wel.

 


Als u prangende vragen heeft aan Maurits Lammertink, laat het ons weten. Wie weet komen ze langs in deze rubriek! U kunt Maurits zelf ook volgen via twitter en instagram. Alle berichten kunt u teruglezen onder Lammie’s Tour!


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Bedrag