KOMRAID JammerHet is volop lente. Buiten fietsen met korte mouwen en blote benen. In een nieuwe kit de blits maken, dat wil toch iedereen? Er is een merk, nog geen jaar oud, dat mij enorm aanspreekt. Als ik op Instagram de verschillende designs van KOMRAID voorbij zie komen dan gaat mijn kleine wielerhartje toch iets sneller kloppen. Al scrollend door de collectie op de website bekruipt mij hetzelfde gevoel. Dit is mooi spul. Om heel eerlijk te zijn laten merken als bijvoorbeeld Castelli en Assos bijna nauwelijks iets verfrissends zien. Altijd dertien-in-een-dozijn-designs.

KOMRAID – Hoe kwam het merk tot stand?

KOMRAID is opgericht door twee fietsgekke vrienden. Zij waren net als velen op de fiets verveeld door de stoffige en weinig interessante kleding die er op de markt beschikbaar is. Uit frustratie zijn zij het merk KOMRAID begonnen. De kleding is alleen via hun webshop te koop waardoor zij scherp kunnen aanbieden. De inspirerende kleding is niet onopgemerkt gebleven. Hun Instagramaccount is in nog geen jaar tijd extreem gegroeid en er komen dagelijks vele volgers bij.

Wil je fris en kleurig voor de dag komen, dan zit je bij KOMRAID wel goed. Zij hebben sinds mei 2017 een tiental fraaie designs op de markt gezet. Van al deze designs kun je een gehele kit samenstellen. Een jersey, armwarmers, windvest en bijpassende broek. Alles in dezelfde stijl en kleurencombinatie. Er is nog geen winterkleding beschikbaar. Hun filosofie is dat je met een goede baselayer, de armwarmers en het windvest bijna negen maanden kan koersen in Europa. Er is nog geen noodzaak voor de ontwikkeling van jacks en lange broeken.

KOMRAID Jammer

Onlangs zijn er twee nieuwe designs bijgekomen. De Bullitt en de Rosso passen prima in de collectie en zien er wat mij betreft super uit. Ook voor juni staat er een hoop mooi spul op de planning. Ze zitten niet stil bij KOMRAID. Ze ontwerpen en produceren een aantal kits per jaar alsof ze warme broodjes aan het bakken zijn. Ik mag schitteren in de lentezon met de vrolijk gestreepte Jammer-serie.

Testen en gezien worden

De lente begint precies op het moment dat ik een toertocht ga rijden. De KOMRAID kit gaat mee naar Veenendaal voor een rondje van 135 km met wat Utrechtse kuitenbijters in het parcours. ’s Ochtends is het nog fris, dus het windvest en de armstukken komen goed van pas. Een heerlijke dag op de fiets. De zeem is van prima kwaliteit en houdt mijn derrière keurig op het zadel. De eerste lange tocht van het jaar heb ik zonder pijntjes (lees: smoesjes) volbracht. De armwarmers en het vest houden mij comfortabel warm. Met gemak overleef ik de frisse ochtend op het moment dat de zon nog weinig kracht heeft. De weken na de toertocht probeer ik zo veel mogelijk in de kleurige strepen van KOMRAID te fietsen. Na een aantal keer dragen en wassen ziet alles er nog als nieuw uit. De gebruikte stoffen van alle kledingstukken stralen kwaliteit uit. De YYK-rits in zowel de jersey als het windvest onderstreept de kwaliteit nog maar eens. Het merk KOMRAID is er voor mensen die er anders uit willen zien op de fiets. Met zo veel verschillende designs in de collectie is er voor ieder wat wils. Wat ik echter nog mis om alles echt af te maken is een setje sokken. Dat is iets wat KOMRAID wat mij betreft bovenaan het wensenlijstje mag zetten.

Mijn conclusie is dat dit een heel fijn merk is. De kleding zit goed, ziet er fantastisch uit en er is bepaald niet beknibbeld op de gebruikte materialen.

KOMRAID JammerKOMRAID JammerKOMRAID JammerKOMRAID JammerKOMRAID Jammer

De fietskleding van KOMRAID is alleen online verkrijgbaar. Via de webshop kun je je in het nieuw klikken. Een bibs kost 97,- en een jersey 85,-. Maak je het geheel af met windvest en armwarmers dan komt er nog 88,- bij.

Bastiaan Gaillard

Enthousiast buiten- en binnenfietser. Verslaafd aan Zwift. Begeleidt virtuele #hikritten door Londen, Richmond en op Watopia.
Bastiaan Gaillard