Team Roompot: weg van de Koos Konijn-associatie

By |woensdag 21 januari 2015|

kooskonijnHet is even wennen om Team Roompot te zeggen zonder aan Koos Konijn te denken. Wie ooit in een Roompot-vakantiepark heeft gezeten weet wie ik bedoel. Met-de-hele-familie-even-lekker-weg veranderde voor mij in een heel-Paasweekend-bang voor het bezoek van de parkmascotte aan onze gezellige Roompotparkbungalow. Koos duikt plotseling op, is heel groot en je moet meteen gek met hem meedoen. Dat merkten we gelijk bij de slagboom.

De nieuwe wielerploeg van manager Michael Zijlaard, ploegleiders Erik Breukink, Michael Boogerd en Jean-Paul van Poppel heeft als hoofdsponsor Roompot Vakanties. Begin januari presenteerde team Roompot zich in Ahoy, vlak voor de start van de zesdaagse van Rotterdam. Er stak nog een kleine spaak in het wiel, omdat Boogerd niet zomaar kon instappen. Hij had dan wel zijn ploegleidersdiploma, maar er hing nog een onderzoek boven zijn hoofd te bungelen. Vorige week kwam het verlossende bericht. De Belgische bond schreef op zijn website: ‘In afwachting van het resultaat van het lopende onderzoek dat door de UCI wordt geleid, zal een tijdelijke vergunning aan Dhr. Boogerd worden uitgereikt.’
Boogerd, laconiek as ever: ‘Wat is dat nog voor onderzoek dan? Of ik doping heb gebruikt? Dat heb ik in maart 2013 al toegegeven.’

Doet een sponsor er wat toe voor een ploeg? Wél als er een bepaalde associatie is met de naam, het product of merk. Remember Team Buckler (1990-1992), het biermerk werd afgebrand door die heel leuke, gekke Youp in een conference.

Naast Roompot zijn er kleinere sponsors, zoals Vredestein (altijd goed bij fietsen), C&A (Boogerd kleedt zich graag goed), Effeweg.nl (ontspanning is het halve fietsen) en Tanco (voertuigbeplakking uit Naaldwijk, vlakbij Den Haag, de geboorteplaats van Boogerd). Niks mis mee.

Hoe kom ik van mijn Koos Konijn-associatie af? Ik lees op zijn Koossite dat hij wel een actief konijn is. En dan niet in de categorie waar wij mensen konijnen meestal mee associëren: ‘Ik maak de kinderen ’s ochtends wakker met mijn Koos Wake Up route over het park en neem ze mee naar de Koos Kids Club. Na de Koos Wake Up route dans ik met uw kinderen de Roompot Vakantiedans. Daarna neem ik ze mee naar mijn Koos Kids club waar we zullen gaan knutselen. Ik heb allemaal leuke knutsels uitgekozen zoals bijvoorbeeld het maken van een Koosvlieger, een Koos T-shirt, konijnenkoekjes bakken en nog veel meer! De minidisco is mijn favoriete activiteit. Mijn favoriete liedjes zijn de Koos Move en Tsjoe Tsjoe Wa. Mijn lievelingseten is worteltjes, vooral wortelcake, daar mag je me ’s nachts voor wakker maken.’

johnny hoogerlandTwee keer wakker maken, wat een startschot voor de ploeg! Team Roompot, Team Roompot. Gewoon een paar keer horen in het nieuws met een overwinning van Hoogerland of De Maar (om het de jonkies vóór te doen) en ik ben het konijn definitief kwijt.

Team Roompot kan zich nu voor 200% gaan storten op hun start van het wielerseizoen op 4 februari in de Ster van Bessèges. Daarna volgen grote voorjaarsklassiekers, waaronder de Amstel Gold Race op 19 april. Voor de zekerheid heb ik voor dat weekend geen overnachting geboekt in een Limburgs Roompotpark, maar langs de route in een herberg op de Schweiberg. Het moet wel heel gek lopen wil Koos daar opduiken. Naast aanmoedigen ga ik checken of de puddingbroodjes bij de ravitaillering zijn vervangen door worteltaart. Ik zeg Tsjoe Tsjoe Wa voor Team Roompot.

Dé Hogeweg

Dé Hogeweg

Dé Hogeweg is redacteur en sportliefhebber: wielrennen, schaatsen, hardlopen en honkbal. Ze groeide op met de Ronde van Bunnik. Latere geliefde fietstochten waren Rondje IJsselmeer, de Fietselfstedentocht (inclusief kruisje na de passage van de Bonkevaart), Ring of Kerry en Rondje Mauritius. Logeerde toevallig in het BMC rennershotel toen de Tour in Rotterdam startte. Grote voorliefde voor buitenbeentjes in het peloton.
Dé Hogeweg

Latest posts by Dé Hogeweg (see all)

Related Post

One Comment

  1. Frank van Dam 21/01/2015 at 11:15 - Reply

    Haha, enkele jaren geleden verbleef ik vanwege de verbouwing van ons huis met ons gezin op Kijkduinpark (ook Roompot) in één van de daar aanwezige opgepimpte schoenendozen die er voor ‘chalet’ doorgaan. Het was er klein, warm en muf.
    Je stukje deed me dan ook terugdenken aan Bernard Hinault die in de jaren tachtig met het nodige misbaar zijn vanwege zijn overwinning in de Tour gewonnen vakantiehuisje in Merlin Plage weigerde. Hij had namelijk een enorme hekel aan Guy Merlin (destijds een van de hoofdsponsors van de Tour) en zijn ‘bordkartonnen huisjes’.

Geef een reactie