Waarom zou je buiten gaan trainen als het regent? De doorsnee wielerfan kan ook thuis blijven met een ontbijt van vette croissants en op de wielerkalender kijken wanneer de eerste klassieker van het nieuwe jaar verreden wordt: op zaterdag 27 februari 2021 is de Omloop het Nieuwsblad. Zonder tegenbericht dan hè.

Sinds Karsten Kroon vertelde dat hij zijn dochters overhaalt als die geen zin hebben om op zondagochtend met pappa een stukje te gaan hardlopen in de regen, durf ik het weer niet meer als excuus te gebruiken. Je voelt je altijd beter na afloop, was Kroons overtuigendste argument. Dat klopt. Inmiddels heb ik nog een andere waarneming gedaan tijdens mijn regenloopjes. Elke keer dat ik met frisse tegenzin me joggend nat laat regenen verschijnen er leuke/lieve/bijzondere dieren langs mijn pad. Of dit ook opgaat als ik in een grote stad zou trainen heb ik nog niet uitgeprobeerd.

In het duingebied waar ik loop zou je de standaard duindieren verwachten zoals meeuw en konijn. Maar net toen het een keer keihard ging regenen en stormen stonden er vredig grazende Schotse Hooglanders pittoresk tegen een steil duin. Zouden zij door Kroon gestuurd zijn? En precies op dat moment was mijn runplaylist bij de regels

The wind of change
Blows straight into the face of time
Like a storm wind that will ring the freedom bell
For peace of mind

Een lust voor oog en oor, ik liep er meteen harder en langer door.
Op een andere dag was er een grote groep ‘leuke bokjes en lieve schaapjes’ (zou Kroon zeggen), die ik daar nog niet eerder gesignaleerd had. Alsof Kroon me wilde belonen voor mijn doorzettingsvermogen.
Het kan zijn dat ik door lockdowns en isolatie aan betrekkingswaan ben gaan lijden, maar who cares.

Als ik in de donkere dagen tussen kerst en oud en nieuw één of meerdere vossen overdag mag zien, zal mijn geloof in de dierentovenaar nog vaster worden: wie zich fit houdt omdat Karsten het zegt, wordt beloond. De mooiste beloning zal natuurlijk zijn dat de wielerwereld in het nieuwe jaar weer opengaat en iedereen vrij en blij over de aardbol kan fietsen. En lopen. Dat wordt nu alvast mijn moment 2021:

Take me to the magic of the moment
On a glory night
Where the children of tomorrow dream away
In the wind of change.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Naam*

E-mailadres*

Bericht

Bedrag €*Dé Hogeweg
Latest posts by Dé Hogeweg (see all)