De Tour werd dinsdag in zijn greep gehouden door twee renners. Hoofdrolspelers Sag en Cav eisten in het slotstuk duidelijk alle aandacht op na een wat duffe etappe. De rest van het peloton fungeerde als figurant. Veilig achterin het peloton, ver weg van de ellende, reed Maurits. Op zijn gemak stuurde hij door het slagveld naar de finish.

Wij laten ons niet uit het veld slaan op het moment dat het nieuws zo beheerst wordt door een enkel item. We vragen Maurits naar wat andere wetenswaardigheden. Zaken die ons in het dagelijks leven als fietser ook bezig houden.

Een Strava-profiel, moet dat nou als beroepsrenner of niet? Team Katusha heeft begin dit seizoen aan de renners gevraagd om een account aan te maken. Maurits is geen KOM-hunter. Hij heeft niets met al die Strava grafiekjes en bekertjes. Zijn profiel bestaat wel en telt maar liefst 123 kilometer. Dat zegt wel genoeg dunkt me. Hij laat de analyses over aan zijn trainer. De gegevens van zijn QUARQ wattagemeter zijn interessant. Maurtis en zijn trainer doen echter ook veel op gevoel en hartslag. De data van de training worden elke dag verstuurd naar het team. Zij geven op hun beurt tips en sturen bij indien nodig.

Ook het door ons zo geliefde Zwift komt aan bod bij de vragen. Na zijn zware val in de ronde van Zwitserland heeft Maurits een tijdje op Zwift gereden. De revalidatie begon met veel trainingen binnen op de Tacx. Wij gaan uiteraard proberen om Maurits te verleiden om een HiK-rit te doen op Zwift. Zodra het weer het helemaal laat afweten en je echt binnen op je trainer wil zitten.

Gisteren een mooie finish bergop. Categorie 1 genaamd La Planche des Belles Filles. Er werd gekoerst, hard gekoerst de hele dag. Het hele peloton op een lint. Dat geeft wel aan dat het volle bak was gisteren. De benen voelde goed, zo vertelt Maurits.

Vandaag en morgen komen de sprinters aan bod. In dit soort etappes laat Maurits de teugels wat vieren. Hij noemt dit gekscherend “halve rustdagen”. Een renner in de Tour noemt een dag van meer dan 200 kilometer een rustdag. Respect!

Fotograaf: Joris Knapen

Als u prangende vragen heeft aan Maurits Lammertink, laat het ons weten. Wie weet komen ze langs in deze rubriek! U kunt Maurits zelf ook volgen via twitter en instagram. Alle berichten kunt u teruglezen onder Lammie’s Tour!


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Bedrag