24 mei 2019

Etappe 13 van de Giro d’Italia. Jan Polanc (herinneren jullie je die nog) start deze dag in de Roze trui, maar zal zich stukbijten op het loodzware parcours van de Piëmontse Alpen. Er werden met minuten gestrooid. Allemaal door onder andere de Colle del Lys. De klim die ik vandaag wat beter ga verkennen. 

Want hoe goed kan ik klimmen in verhouding met de beste wielrenners van de wereld? Die vraag wil ik vandaag beantwoorden, en daarvoor heb ik deze klim als strijdtoneel uitgekozen. (En hij was het dichtst bij… Dat hielp ook) Tijd voor een nulmeting aan het begin van dit nieuwe avontuur!

4 minuten mag ik verliezen op de KOM houder Giulio Ciccone zijn tijd van 36 minuten 16 seconden. Te optimistisch? Vast en zeker, maar hoe veel verlies ik? Je ziet het in de eerste Italiaanse special van de Route de la Marmotte! 

De rit: https://www.strava.com/activities/5651189947

Meer van dit? Abonneer je dan op mijn kanaal en volg mij op Instagram!


Schrijf je in op onze nieuwsbrief!Of doneer! (*verantwoording)

Bedrag

Douwe Doorduin